resurse umane
Focus

HR Start: cum să-ți menții pasiunea pentru resurse umane

De vorbă cu Florin Andrei Dumitru de la Hochland

Mai bine decât oricine, omul de HR știe că pe lângă a obține candidatul dorit, e important să-i conturezi traseul, astfel încât acesta să rămână în companie. La fel de valabil este și când mutăm focusul pe omul de HR. E important să obții jobul dorit în resurse umane, dar dincolo de asta trebuie să-ți menții pasiunea și dorința de a muta munții din loc. Lui Florin pare că-i reușește acest lucru. Lucrează în HR de peste 6 ani și izbutește să rămână la fel de motivat și cu multe obiective pentru viitor.

 

Cum să-ți menții pasiunea pentru resurse umane

resurse umane

Florin Andrei Dumitru, HR Business Partner la Hochland

Povestește-ne despre cum a debutat cariera ta în HR.

A început să lucrez în HR în urmă cu peste 6 ani. După câteva joburi de vară și o experiență de neuitat în SUA, venise momentul pentru un job full time. Am început să caut joburi care erau aproape de studiile mele, iar după multe aplicări pe site-urile de profil și e-mail-uri trimise direct către companii, răspunsul a venit de la o companie mică și care nu avea niciun job postat, dar care recruta. După interviu am rămas entuziasmat de acest domeniu. Am fost selectat și am început să lucrez în HR, într-o companie de consultanță pe partea de HR Admin. În timp ce lucram, mi-am dat seama că vreau să rămân în acest domeniu și pe viitor, pentru că îmi place să ajut oamenii și pentru că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

 

Ce ți-a plăcut la primul tău job în resurse umane?

Primul job în HR mi-a oferit: colegi care m-au ajutat și de la care am avut ce învăța, diversitate, răbdare și multe oportunități de învățare.

 

Care sunt principalele lecții pe care ți le-ai însușit la început de drum în resurse umane?

Am învățat că este foarte important să știi legislația și, totodată, că greșelile pot avea un impact mare asupra companiei. Am început să înțeleg ce înseamnă să lucrez cu oamenii și cât de diverși pot fi ei. Un alt lucru important este organizarea.

 

Ce te-a determinat să pleci de la primul job și să faci o schimbare a companiei?

Nu a fost deloc ușor să plec, doar că am primit o „ofertă de nerefuzat”. După participarea la un workshop organizat de o companie, am fost contactat de managerul echipei, cu propunerea de a participa la un interviu pentru un rol de International Recruiter. Mi-am dat seama că nu trebuie să ratez această oportunitate.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Care au fost criteriile după care te-ai ghidat atunci când ai ales Hochland?

Am ales Hochland după ce am descoperit mai bine compania prin intermediul interviurilor și oamenilor care lucrează aici. Mi-a oferit ce aveam nevoie pentru pasul următor în carieră: un rol mai complex, libertate și valori cu care rezonez. Oportunitatea de a lucra într-o companie de familie a fost ceva nou pentru mine, iar acum, chiar simt că fac parte dintr-o mare familie.

 

Cum rămâi la curent cu toate schimbările din HR?

Sunt înscris într-o asociație de profesioniști în HR, particip la întâlnirile organizate pe diverse teme de HR, urmăresc diverse site-uri de profil și noutățile legislative. În plus, mă inspir din diverse cărți, precum „Excepționalii” de Malcom Gladwell sau „Ultramaratonistul” de Dean Karnazes. De asemenea, și din video-uri cu speakeri motivaționali de renume, precum Nick Vujicic sau Simon Sinek.

 

Dacă ai avea superputeri, ce ai schimba în resurse umane?

Cred că aș vrea să schimb percepția oamenilor care cred că resursele umane înseamnă doar munca administrativă. Totodată, simt că noi, specialiștii de resurse umane, suntem pe drumul cel bun și reușim să ducem HR-ul către statutul de partener implicat în deciziile de business.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

HR Start: cum să calci pe un nou tărâm, tărâmul numit HR

HR Start: cum arată drumul către antreprenoriat?

HR Start: cum e să fii recruiter la început de drum?

Categorii:
Focus

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*