wizrom
Leader Confessions

Stilul de leadership pe care ar trebui să mizezi pentru a rămâne competitiv

Interviu cu Zemy Apfelbaum, Managing Director în cadrul Wizrom Software

În cei aproape 30 de ani de activitate în cadrul Wizrom Software, a experimentat o serie de transformări și a învățat lecții esențiale despre leadership și inovație. Esența progresului într-un mediu concurențial nu constă doar în adaptare, ci și în curajul de a explora teritorii necunoscute, de a testa noi direcții. În acest interviu, Zemy Apfelbaum, Managing Director în cadrul Wizrom Software dezvăluie cum lecțiile deprinse de-a lungul anilor au contribuit la succesul companiei.

 

Zemy Apfelbaum - Wizrom

Zemy Apfelbaum are 30 de ani de experiență în cadrul Wizrom Software.

 

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat în cei aproape 30 de ani în cadrul Wizrom Software?

Am învățat că inovația și inițiativa sunt două dintre cele mai valoroase calități. Am descoperit că esența progresului stă în dorința neîntreruptă de a explora teritorii noi, îndrăznind să experimentezi chiar și atunci când succesul nu este garantat. Totodată, am înțeles că a lua inițiativa, a te adapta și a acționa proactiv sunt esențiale pentru a evolua într-un mediu de afaceri în continuă schimbare.,

 

Cum te asiguri că ești mereu la curent cu tendințele din industrie pentru a menține organizația competitivă?

Pentru a menține compania noastră în fruntea competiției, avem o abordare proactivă și deschisă. Comunicarea constantă cu clienții ne ajută să înțelegem ce anume își doresc și ne îndrumă în dezvoltarea soluțiilor noastre. În plus, suntem atenți la tendințele pieței din SUA, care este adesea un lider în inovație, fie că vorbim de digitalizare, inteligență artificială sau arhitecturi în cloud. Astfel, putem să anticipăm tendințele și să adaptăm rapid serviciile și produsele noastre, în așa fel încât să le oferim clienților noștri exact ce au nevoie.

 

Cum vezi viitorul resurselor umane și ce oportunități de creștere sesizezi pentru Wizrom Software?

Văd viitorul resurselor umane ca un teren propice pentru colaborarea strânsă între soluțiile digitale, inclusiv AI, și abordarea personalizată a specialiștilor HR. Oportunitățile de creștere pentru Wizrom Software stau astfel în capacitatea noastră de a automatiza procesele administrative și repetitive de zi cu zi. Acest lucru ar permite profesioniștilor din domeniu să dedice mai mult timp și energie pentru a construi și îmbunătăți cultura organizațională și pentru a implementa politici HR care să adauge valoare semnificativă angajaților și companiei.

 

Care sunt principalele cerințe și nevoi exprimate de clienți atunci când caută soluții software sau servicii de la Wizrom?

Clienții noștri caută în primul rând soluții care să le automatizeze și să le optimizeze procesele, astfel încât să crească eficiența și să reducă timpul pe care îl alocă activităților repetitive, fără plusvaloare pentru organizație. Astfel, pot economisi timp și se pot concentra mai degrabă pe aspectele strategice ale afacerii. Pe lângă nevoia de eficiență, suportul decizional joacă un rol crucial; clienții noștri solicită instrumente care să le ofere acces imediat la date și informații pertinente, esențiale pentru a lua cele mai bune decizii de business.

Ce măsuri se iau în cadrul companiei pentru a asigura satisfacția și fidelizarea clienților într-un mediu concurențial din ce în ce mai intens?
La Wizrom Software punem un accent deosebit pe o comunicare constantă cu toți clienții noștri. Pentru a menține această conexiune, organizăm cu regularitate o gamă variată de activități, precum întâlniri individuale recurente, webinarii și, de asemenea, avem newslettere periodice. Aceste inițiative nu doar că ne ajută să păstrăm o relație strânsă cu ei, dar ne oferă și oportunitatea de a răspunde rapid și eficient cerințelor lor, adaptându-ne continuu serviciile pentru a întâmpina cele mai actuale tendințe și nevoi ale pieței.

 

Cum utilizați datele și analiza predictivă pentru a identifica noi oportunități și pentru a anticipa nevoile clienților?

Chiar dacă mă repet, subliniez că feedback-ul clienților stă la baza tuturor activităților noastre. Dar ne uităm atent și la tendințele globale. Spre exemplu, partenerul nostru, Priority Software, folosește datele de utilizare ale aplicațiilor clienților SaaS găzduiți în Amazon Web Services pentru a optimiza experiența utilizatorilor prin analiză predictivă și optimizarea interfeței grafice pentru fiecare utilizator în parte. De aici, obținem și noi o serie de informații interesante, care ne dau idei pentru a putea să anticipăm și nevoile clienților autohtoni.

„Văd viitorul resurselor umane ca un teren propice pentru colaborarea strânsă între soluțiile digitale, inclusiv AI, și abordarea personalizată a specialiștilor HR.”

Wizrom furnizează numeroase soluții și servicii pentru mediul de afaceri românesc. Care au fost cele mai populare în 2023 și ce crezi că se ascunde în spatele acestor nevoi comune?

În 2023, cele mai solicitate soluții și servicii oferite de Wizrom au fost cele axate pe automatizarea și optimizarea proceselor de business. Am remarcat o cerere consistentă pentru sistemele ERP, o tendință stabilă pe piață de ani buni, însă am observat și o creștere accelerată în interesul manifestat față de platformele HR. Această tendință sugerează o recunoaștere tot mai mare a importanței gestionării eficiente a resurselor umane și a impactului acestui departament asupra succesului general al companiei.

 

Cum poate digitalizarea unor procese specifice din domeniul resurselor umane să ofere avantaje competitive și să asigure succesul pe termen lung al unui business?

Digitalizarea în domeniul resurselor umane transformă radical modul în care companiile își gestionează cel mai valoros activ – oamenii. Prin automatizarea proceselor HR, de la recrutare până la administrarea personalului și raportările către autoritățile statului, organizațiile pot realoca timp și eforturi spre aspectele strategice care adaugă valoare afacerii. Acest lucru nu doar că îmbunătățește eficiența internă, dar contribuie și la crearea unui mediu de lucru mai plăcut pentru angajați. Într-o lume în care talentul și inovația sunt cheia succesului, capacitatea de a atrage, motiva și reține angajații devine un avantaj competitiv esențial. Astfel, digitalizarea HR nu este doar o chestiune de optimizare a proceselor, ci un factor determinant pentru succesul și sustenabilitatea pe termen lung a oricărei companii.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Care sunt cele mai importante parteneriate și colaborări dezvoltate în cadrul Wizrom și cum contribuie acestea la creșterea și consolidarea companiei?

Am dezvoltat colaborări cu parteneri locali și consultanți specializați pe diverse verticale de business care să ne permită să înțelegem mai bine nevoile fiecărui client și specificul industriei sale. Aceste parteneriate sunt vitale pentru creșterea și consolidarea Wizrom la nivel național, oferindu-ne acces la expertiză și perspective noi.

 

Cu ce reușite a încheiat Wizrom 2023? Care sunt așteptările pentru 2024?

Anul 2023 a reprezentat o perioadă de intensă activitate și dezvoltare pentru noi, în care am concentrat eforturi semnificative în inovarea produselor și adoptarea noilor tehnologii, ceea ce a contribuit la creșterea noastră pe piață. Am acordat o atenție specială nevoilor clienților noștri, în special în ceea ce privește adoptarea SAF-T și implementarea eFactura, două elemente critice în contextul actual de digitalizare fiscală.
Pentru 2024, principalul nostru obiectiv este adaptarea tuturor produselor din portofoliu pentru a fi accesibile web și mobile. Astfel, suntem în proces de migrare completă a aplicației noastre de salarizare WizSalary către platforma web-based WizOne HR. De asemenea, aplicația financiar-contabilă WizCount este înlocuită cu platforma online de business pentru IMM-uri – MyWiz. Această tranziție spre soluții bazate pe cloud reprezintă un pas important în direcția digitalizării și automatizării proceselor, oferind clienților noștri accesibilitate sporită, flexibilitate și securitate îmbunătățită a datelor.

 

Reflectând puțin la ultimii ani, ce lecție surprinzătoare despre popularitate și leadership ai extras din ei?

Ultimii ani m-au învățat că reziliența și conexiunea autentică în echipă sunt esențiale pentru leadership. În vremuri pline de incertitudini și provocări, capacitatea de a rămâne uniți și de a aborda problemele împreună s-a dovedit a fi cheia unui leadership eficient. Coeziunea și dedicarea echipei noastre de management, care a fost constantă pe parcursul a peste 15 ani, ne oferă o bază solidă pentru luarea deciziilor în momente critice și e esențială pentru a menține Wizrom Software o companie competitivă pe piața din România. Aș putea spune, astfel, că adevărata forță a leadershipului nu se măsoară în succesul individual, ci în capacitatea de a construi și menține o echipă unită și rezilientă.

 

Ce carte crezi că ar trebui să citească orice profesionist care-și dorește să devină lider?

Orice profesionist care aspiră să fie un lider ar trebui să se dedice dezvoltării personale continue și să citească cât mai multe cărți. Dar în spiritul răspunsului de mai sus, recomand „Leaders Eat Last” de Simon Sinek, carte ce argumentează că liderii adevărați sunt aceia care pun nevoile echipei lor înaintea propriilor interese, creând un mediu în care angajații se simt valorizați, în siguranță și inspirați să dea tot ce au mai bun. Mai recomand și două podcast-uri: „The Drive” de Peter Atilla și „Huberman Lab” de Andrew Huberman, care pentru mine sunt resurse excelente de inspirație.

 

Ce lideri din industrie sau din afara ei te inspiră?

Un exemplu de leadership este președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Abordarea sa în fața provocărilor și capacitatea de a menține unitate și speranță în condiții extreme sunt, consider eu, lecții valoroase despre gestionarea popularității și a reputației, aplicabile în orice organizație.

 

Ți-a plăcut interviul cu Zemy Apfelbaum, Managing Director în cadrul Wizrom Software? Citește și:

Cum te împrietenești cu automatizarea în HR

 

Pe ce ar trebui să mizezi, ca lider, pentru a avea un produs de succes

Categorii:
Leader Confessions

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*