Job Description

Office View: Cum e să lucrezi la radio

De vorbă cu Andreea Remețan, Radio Host la Virgin Radio

În meseria lui Reme, cum o știu cei care o ascultă de aproape 14 ani în FM, nu există momente în care să-și permită să fie altfel decât entuziasmată în timpul emisiei de la Virgin Radio. Indiferent că are o zi excelentă sau una de șters din calendar, trebuie să transmită fericire prin toți porii atunci când e „în aer”. E entertainer, deci energia e parte din job description.

 

Cum arată cabina de emisie de la Virgin Radio

De asta e important pentru ea ca spațiul în care își desfășoară activitatea să fie unul cât mai prietenos. Să-i permită să se joace. Și fix așa e. Putând trece drept o navă spațială pentru cei care n-au mai fost niciodată într-un studio radio, de la multitudinea de butoane, cabina de emisie de la Virgin Radio e cât se poate de intimă, deși la prima vedere ar putea să te intimideze.

 

Andreea Rementan - Virgin Radio

Andreea Remețan, Radio Host la Virgin Radio, foto: Alex Gâlmeanu

 

„Nu e deloc complicat”, îmi spune Reme, când o întreb cum nu se încurcă în atâtea butoane. În timpul ăsta, apasă pe rând, pe două dintre ele, după ce-și anunță ascultătorii ce piesă urmează.

Un motiv pentru care e tot timpul (și nu e o exagerare) cu gura până la urechi e simplul fapt că la radio se simte ca peștele în apă. Cabina de emisie e locul de joacă al Andreei. Aici magia capătă viață. Altfel nu-mi explic cum imediat ce se aprinde butonul de „on air” pot să-i dispară instantaneu toate grijile.


Cât de mult contează buna dispoziție în eter

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ce e interesant e că buna dispoziție depășește limitele cabinei de emisie și se răspândește în întregul sediu din Pipera, și el unul îți dă un sentiment de relaxare. Te îmbie la creativitate (dacă spațiile pot face asta). Așa că nu-ți mai dai seama dacă Reme „contaminează” spațiul sau invers, energia locului și a colegilor sunt molipsitoare și ajung și la ea. Cel mai probabil ambele se întâmplă.

 

Autenticitate în relația cu publicul

Cei care o urmăresc însă pe Reme și în afara orelor de emisie au ocazia să o vadă în toată complexitatea ei. Imaginea sa din social media e una cât se poate de autentică și de asumată. E unul dintre motivele pentru care lumea o iubește. Dacă în spațiul fizic al studioului trebuie să fie mereu în formă, în mediul virtual Reme își permite să aibă și zile mai puțin bune. Asta nu face decât să-i apropie pe oameni. La radio însă trebuie să fie mereu cu moralul sus.

 „E foarte important pentru mine ca spațiul în care lucrez să fie unul relaxat, creativ. Să îmi permită să mă simt nu doar confortabil, ci și plină de energie. Să-mi ofere doza necesară de intimitate”, spune Andreea Remețan.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum e să lucrezi ca sales associate la Burberry

Cum e să lucrezi într-o farmacie

Cum arată o zi din viața unui game tester

Categorii:
Job DescriptionOffice View

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*