salarii 2018
Administrativ

Top salarii medii nete pe domenii în 2018 – Review & Trends (2)

Retrospectiva salariilor din 2018 pe domenii, gen, regiune

Înainte de a lua decizii despre cum să-ți ții oamenii aproape în 2019, aruncă o privire spre domeniile preferate pentru angajare în 2018 și oprește-te apoi asupra unuia dintre cele mai fierbinți subiecte din piață, salariile. Așa că ți-am pregătit un top salarii 2018, domeniile în care sunt diferențe salariale mari între bărbați și femei, zonele în care se câștigă cel mai bine și cele unde sunt salarii mai mici.

 

salarii

În topul domeniilor cu cele mai mari salarii în 2018 sunt IT-ul, domeniul juridic și banking-ul.

 

Top salarii 2018 pe domenii

Deși românii sunt în continuare foarte motivați de partea financiară atunci când își caută un job, un lucru surprinzător e faptul că domeniile în care au aplicat cei mai mulți români nu sunt și în topul domeniilor cu cele mai mari salarii. Astfel, cele mai mari salarii medii nete din 2018 s-au înregistrat în:  IT (5.731 lei), în domeniul juridic (4.571 lei) și în banking (4.226 lei).

 

salarii medii nete 2018

 

La pol opus, cele mai mici salarii medii nete au fost în managementul mediului (2.505 lei), domeniul administrativ/secretariat (2.475 lei) și în jurnalism (2.441 lei), conform Salario.ro.

 

cele mai mici salarii 2018

 

Top salarii 2018 femei vs. bărbați

În plus, așa cum arăta și un studiu Eurostat din 2018, stăm foarte bine atunci când vine vorba de diferențele salariale de gen, România rămânând una dintre țările în care acestea sunt cele mai mici, spre deosebire de alte state din UE.

 

salarii femei

 

Astfel, dacă în IT și Banking remarcăm diferențe salariale de peste 300 de lei în favoarea bărbaților (333 lei, respectiv 331 lei), în Resurse Umane și Finanțe & Contabilitate, acestea sunt sub 200 lei (127 lei, respectiv 182 lei).

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

salarii barbati

 

Interesant este că atât femeile, cât și bărbații sunt bine plătiți în traduceri, IT și în banking și au câștiguri salariale mici în pază și protecție, servicii și în confecții.

 

salarii regiuni Romania

 

În ceea ce privește diferențele salariale la nivel de regiuni, zonele nord-est și sud-vest ale țării au fost și în 2018 cele mai defavorizate, aici vorbind de salariile medii nete de puțin peste 2.500 de lei. La pol opus, cei mai răsfățați angajați sunt cei din zona București-Ilfov și cei din vestul țării.

Fii cu ochii pe www.wearehr.ro pentru următorul articol din Review & Trends în care îți vom prezenta trendurile din recrutare în 2019.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Domenii de activitate 2018 – Review & Trends (1)

Ce ne aduce 2019 în recrutare

Top salarii pe domenii

Cu salariul pe masă la interviu?

 

 

Categorii:
AdministrativPayrollSalarii

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*