Ce planuri de extindere a echipelor au angajatorii la început de 2024
Recrutare

Ce planuri de extindere a echipelor au angajatorii la început de 2024

Descoperă și topul celor mai active județe!

Încă din primele zile ale lui 2024, angajatorii din diverse sectoare au dat startul unor planuri ambițioase de extindere a echipelor. Pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din țară, au fost postate peste 20.000 de joburi noi încă de la debutul lui 2024. 

În urma unei analize a celor mai recente date se remarcă o preferință a angajatorilor pentru locurile de muncă on-site, cu prezență la birou, în detrimentul celor remote. Astfel, doar 8,9% dintre noile joburi au fost remote, indicând o schimbare în preferințele companiilor. Clasamentul județelor cu cele mai multe locuri de muncă noi este dominat, ca de obicei, de Capitală, urmată de Cluj, Iași, Ilfov și Timiș, acestea evidențiindu-se drept cele mai active zone de angajare.

 

Află care au fost cei mai activi candidați în ianuarie

Retailul se află în fruntea domeniilor care au avut cea mai intensă activitate pe zona de recrutare, cu 5.300 de locuri de muncă disponibile. Serviciile, call center-ul/BPO și industria alimentară completează topul, reflectând diversitatea sectoarelor care recrutează intens. Majoritatea oportunităților deschise sunt dedicate candidaților entry-level, demonstrând tendința angajatorilor din piață de a-și crește proprii specialiști. Acest segment de candidați a fost și cel mai activ în aplicări, din partea lor sosind aproximativ 50% din cele aproape 700.000 de aplicații înregistrate de la începutul anului. 

„A devenit o regulă în piața muncii ca luna ianuarie să fie dominată de mișcări care angrenează în primul rând acest nivel de carieră, atât în ceea ce privește joburile postate, cât și în ceea ce privește aplicările. Pe măsură ce crește nivelul de senioritate, observăm o tendință de a aștepta mai mult până a lua decizia de schimbare a jobului și, în general, prima și ultima lună ale anului sunt luni folosite mai degrabă pentru a prospecta piața”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Ți-a plăcut articolul Ce planuri de extindere a echipelor au angajatorii la început de 2024? Citește și: 

Candidații pentru care e cerere mare

Mituri despre liderii introvertiți

Automatizare sau plagiere

 

Categorii:
RecrutareUpdate

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*