7 motive pentru a urma Executive Leadership Program în 2023
Cursuri de formare

Executive Leadership Program. 6 luni de trecut în agenda senior managementului în 2023

7 motive care-l fac de neratat

Nu toată lumea are înnăscute caracteristicile unui lider și asta e ok. Multe persoane din top management ating în timp un nivel optim de productivitate și trec prin mulți ani de pregătire. Până la urmă, leadership-ul necesită dăruire, o mentalitate de creștere și atenție la detalii.

Iar unii oameni au nevoie de un pic de ajutor suplimentar pentru a-și perfecționa abilitățile de lideri și, pornind de la această idee, s-a conturat și Executive Leadership Program. Unic în România, creat de experții în programe de leadership și coaching de la Human Invest, vine în sprijinul senior managerilor și celor care sunt succesori pentru aceste roluri, se desfășoară pe durata a 6 luni, cu 8 module față-n față, iar fiecare modul ține 2 zile. Mai jos găsești prezentate punctual o listă a beneficiilor cu care vine la pachet Executive Leadership Program!

 

Află mai multe detalii despre Executive Leadership Program!

 

#1 Ajută la creșterea nivelului de retenție în cadrul companiei

O afacere nu poate funcționa fără oameni implicați. Studiile au arătat că membrii echipei care lucrează cu lideri care-i inspiră au mai multe șanse să fie implicați și să rămână la locul lor de muncă curent. Companiile cu un nivel scăzut de retenție sunt de obicei cele în care angajații sunt demotivați; simt că vocea lor nu este auzită, iar conexiunea lor cu managerii este ca și inexistentă. Într-un astfel de context, ar fi nevoie de un lider puternic, unul care să mențină membrii echipei implicați și motivați la locul de muncă.

 

#2 Găsești răspunsuri imediate la problemele curente

În cadrul Executive Leadership Program creat de specialiștii de la Human Invest, fiecare participant se va ocupa încă de la început de un proiect relevant pe care îl conduce în compania sa. Între module, participanții vor lucra împreună în 4 sesiuni virtuale colective facilitate, fiecare durează câte 2 ore, pentru a se sprijini și a se ajuta reciproc. Vor exista și alte 4 sesiuni a câte 1,5 ore cu invitați speciali: Chris Nel, Managing Director Quest Leadership, Coach & Facilitator, Violeta Nenita, Market Manager IKEA, Carmen Sebe, Managing Partner & CEO Seedblink, Ovidiu Tunaru, Business Manager Nestle Professional – Romania, Bulgaria, Adriatic. De asemenea, fiecare participant va beneficia și de 4 ore de coaching individual.

 

#3 Înveți să construiești alianțe strategice

Poate ai intenții bune și numeroase competențe tehnice, dar acestea nu sunt suficiente când îți dorești ca inițiativele și proiectele tale din cadrul unei organizații să aibă succes. Cum să obţii și să-ţi construiești susţinerea necesară de la partenerii și stakeholder-ii care contează pentru business-ul tău? Cum să-i implici în iniţiativele tale? Cum să pregătești, să prezinţi și să „vinzi” cât mai bine un business case la nivel executiv? Vei afla răspunsurile la toate aceste întrebări în cadrul unui modul dedicat din Executive Leadership Program. 

 

#4 Îți sporește reziliența

Dacă în 2020, reziliența era mai mult un buzzword, în prezent ea este o abilitate must-have, mai ales în universul leadership-ului. Și tocmai de aceea, în cadrul Executive Leadership Program, ea are chiar un modul dedicat în cadrul căruia afli cum ar trebui să te raportezi la momentele de presiune pentru a trece cu bine peste hopuri, dar și cum să te folosești de experiențele anterioare pentru o cât mai bună claritate și luciditate. Emoțiile și gestionarea corectă a acestora se vor bucura, de asemenea, de atenție pentru ca la finalul programului să ai un nivel sporit de reziliență și capacitatea de a-i ajuta și pe alții să și-o dezvolte.  

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

#5 Te conectează cu alți lideri

În orice punct al carierei tale, networking-ul poate juca un rol crucial, însă pentru lideri, acesta este vital. După cum îți punctam și mai sus, Executive Leadership Program îți oferă ocazia de a interacționa cu executivi din diverse industrii și-n plus cu colegii care-ți împărtășesc dorința de aprofundare a noțiunii de leadership. Vei putea vorbi deschis despre problemele cu care tu însuți te confrunți și vei învăța din experiențele celorlalți despre soluțiile care au dat roade în cazul celorlalți. 

 

#6 Vei naviga cu mai multă ușurință printre schimbări și provocări

Lumea din jurul nostru se schimbă rapid și nu întotdeauna în bine. Dezvoltarea tehnicilor de leadership îți sporește capacitatea de a răspunde mai rapid la imprevizibil, oferindu-ți totodată instrumentele pentru a debloca întregul potențial de lider. Odată cu creșterea conflictelor și a tulburărilor politice, precum și a luptelor de zi cu zi care există în cadrul unei organizații, un program eficient de leadership, precum cel dezvoltat de experții de la Human Invest, ajută la exersarea adaptabilității și a agilității unui individ-cheie, care are, în timp, un efect benefic asupra întregii echipe.

 

#7 Vei lua decizii mai bune

Prin participarea la program vei descoperi cum să fii un ascultător mai bun, receptiv la sugestiile celorlalți și că poți avea un impact pozitiv mai puternic atunci când oamenii pe care îi conduci se simt cu adevărat ascultați. Iar acest lucru poate conduce, în timp, la o cultură mai deschisă a comunicării la nivel general și poate genera mai multe decizii bazate pe o perspectivă comună. Nu numai că profesioniștii care urmează cursuri de formare în leadership par mai deschiși la nevoile și emoțiile celorlalți, dar au și o conștientizare mai profundă a propriilor nevoi. Acest lucru facilitează trecerea cu bine prin situații stresante și crize, ceea ce, la rândul său, contribuie la luarea unor decizii mai inspirate atunci când situația devine tulbure.

Leadership-ul poate fi provocator și complex. Pentru a naviga în acest labirint cu multe necunoscute, trebuie să înțelegi extrem de bine cine ești, să știi ce-i motivează pe cei alături de care lucrezi, să comunici cu claritate și multe alte aspecte! Dacă-ți dorești să nu pornești singur în această călătorie, îți poți lăsa datele pe humaninvest.ro pentru a primi broșura completă a programului Executive Leadership Program. Acest program, dedicat liderilor din senior managementul organizațiilor și celor care sunt succesori pentru aceste roluri, va avea un prim Open Session pe 28 februarie 2023, și un al doilea pe 6 aprilie la Hotelul Crowne Plaza, din București. 

Află mai multe detalii despre Executive Leadership Program!

 

Ți-a plăcut articolul 7 motive pentru a urma Executive Leadership Program în 2023? Citește și: 

Cum arată birourile viitorului

Ce salarii câștigă angajații din imobiliare

Cum dezvolți o cultură a mișcării în echipa ta

Categorii:
Cursuri de formare

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*