imobiliare
Salarii

Ce salarii câștigă angajații din imobiliare

Topul veniturilor

În stabilirea salariilor este important ca întotdeauna să ții cont de evoluția domeniului, de schimbările care au avut loc în sectorul în care angajezi și de media câștigurilor financiare din piața muncii. De exemplu, piața imobiliară a cunoscut un avânt spectaculos în ultimii doi ani, când au evoluat atât numărul de proiecte nou construite, cât și volumele de vânzări. Odată cu acești indicatori, a crescut și numărul de locuri de muncă disponibile în sector. Anul acesta (ianuarie – octombrie), peste 9.000 de joburi noi au fost postate pe eJobs de companiile din imobiliare, cu 28% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe au multe au fost scoase de angajatorii din orașele cu activitate intensă pe segmentul de real estate: București, Cluj -Napoca, Timișoara, Iași și sectorul Ilfov.

Cum sunt salariile în sectorul imobiliar? Unde se câștigă cel mai bine, dar și unde e loc de un plus pentru motiva oamenii afli în cele ce urmează.

„Dacă în acest moment asistăm la o perioadă de calm în piață, când cumpărătorii se gândesc de două ori înainte de a face o achiziție și sunt cu ochii pe ce se întâmplă în economie, până nu demult dinamica din acest sector a fost impresionantă, iar asta s-a văzut inclusiv în nevoia de candidați pentru real estate. Deși mult timp a fost un domeniu care oferea preponderent joburi de entry level și reprezenta o variantă foarte bună de angajare pentru tinerii fără experiență, acum numărul de locuri de muncă disponibile pentru candidații mid level (2 – 5 ani de experiență) și cei aflați la început de carieră este aproape egal. Iar asta nu poate însemna decât un singur lucru: piața a devenit mult mai matură, iar proiectele mai sofisticate”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs.

 

Salariul mediu în imobiliare

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu ale celor care lucrează în imobiliare este de 4.000 de lei pe lună. Agenții imobiliari, cei care compun, de altfel, și cea mai mare parte a angajaților din domeniu, câștigă, în medie, 3.500 de lei, iar evaluatorii imobiliari aproximativ 3.200 de lei. „Aici, trebuie avut în vedere faptul că vorbim despre business-uri cu o componentă foarte consistentă de vânzări, ceea ce înseamnă, implicit, și comisioane care se adaugă părții fixe din salariu. Astfel, în orașele mari, un agent imobiliar poate ajunge să câștige și de 3-4 ori mai mult decât salariul fix. În orașele mici, însă, se resimte la nivel de salarii faptul că volumul de tranzacții și proiecte imobiliare, atât rezidențiale, cât și comerciale, este considerabil mai scăzut”, mai spune Bogdan Badea.

 

În ce interval salarial se încadrează cei mai mulți angajați

Cel mai bine plătiți angajați din imobiliare sunt directorii de vânzări, care pot câștiga și 26.000 de lei lunar, managerii tehnici, pentru care au fost raportate salarii de 25.000 de lei sau property managerii (24.000 de lei, în medie). Totuși, doar 7,1% dintre cei care lucrează în real estate au salarii mai mari de 10.000 de lei pe lună și 11% câștigă între 7.000 și 10.000 de lei. 26,9% au salarii cuprinse între 4.000 și 7.000 de lei, 19,6% între 3.000 și 4.000 de lei și 24,4% între 2.000 și 3.000 de lei. 11% încasează mai puțin de 2.000 de lei.

În ultima lună, pe eJobs au fost înregistrate aproximativ 30.000 de aplicări pentru locurile de muncă din imobiliare, cei mai activi fiind candidații cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, urmați de cei între 25 și 35 de ani și cei din categoria de vârstă 36-45.

 

Topul salariilor în imobiliare

Cele mai mici salarii MEDII nete introduse până în acest moment de către angajații din imobiliare sunt pentru joburile:

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 • Secretară – 2.000 de lei
 • Operator introducere date – 2.600 de lei
 • Evaluator imobiliar – 3.200 de lei
 • Agent de vânzări  – 3.500 de lei
 • Contabil – 3.700 de lei

Orașele cu cele mai mici salarii MEDII nete din imobiliare sunt:

 • Piatra Neamț: 1.900 de lei
 • Galați: 2.000 de lei
 • Drobeta Turnu Severin: 2.300 de lei
 • Craiova: 2.500 de lei
 • Râmnicu Vâlcea: 2.600 de lei

Orașele cu cele mai mari salarii MEDII nete din imobiliare sunt:

 • București : 4.800 de lei
 • Cluj – Napoca: 3.900 de lei
 • Timișoara: 3.800 de lei
 • Sibiu: 3.800 de lei
 • Brașov: 3.500 de lei

Iată și care sunt pozițiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu:

 • Director de vânzări: salariul mediu net la nivel național – 12.285 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 26.000 lei 
 • Director tehnic: salariul mediu net la nivel național – 7.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 25.000 lei
 • Property manager: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 24.000 de lei 
 • Director economic: salariul mediu net la nivel național – 8.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 20.000 lei 
 • Director regional: salariul mediu net la nivel național – 6.500 lei, salariul maxim introdus în Salario – 20.000 lei 

În acest moment, pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 32.000 de locuri de muncă. Peste 480.000 de specialiști și-au introdus veniturile până în prezent în Salario comparatorul de salarii marca eJobs. 

 

Ți-a plăcut articolul despre salariile în imobiliare? Citește și:

Domeniul cu cele mai mari salarii din România

 

Ce salarii se câștigă în resurse umane?

Categorii:
Salarii

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*