Lideri în transformare de ce Executive Leadership Program e esențial în 2023
Cursuri de formare

Lideri în transformare: de ce Executive Leadership Program e esențial în 2023

Viorel Panaite, Managing Partner Human Invest, oferă toate argumentele

Mulți lideri își petrec o bună parte din zile în meeting-uri cu alți oameni – și totuși, ei se pot simți, uneori, izolați. Însă Executive Leadership Program, creat de profesioniștii de la Human Invest, oferă o oportunitate de conectare, de învățare și de dezvoltare alături de alte persoane aflate în poziții cheie în companiile lor. 

Amplul program care vine cu o perspectivă proaspătă, la zi, asupra leadership-ului va începe în septembrie 2023, dar până atunci, poți participa la cel de-al doilea Open Session organizat de cei de la Human Invest, pe 6 aprilie, la Crowne Plaza, Sala Transilvania. Nu poți ajunge fizic la acest eveniment? Există și o variantă virtuală a sa pe 11 aprilie. Mai multe despre Open Session, dar și despre Executive Leadership Program, am aflat dintr-o discuție cu Viorel Panaite, Managing Partner Human Invest.

 

Înscriere la următorul Open Session Human Invest!

 

Viorel Panaite, Managing Partner Human Invest

Viorel Panaite, Managing Partner Human Invest

 

1. Pe 28 februarie, ați avut primul Open Session pentru Executive Leadership Program, iar pe 6 aprilie va urma un altul. Care au fost 3 dintre cele mai frecvente curiozități ale primilor participanți și cum le-ați răspuns acestora?

Evenimentul din 28 februarie a fost, într-adevăr, unul foarte reușit! Seria de evenimente Open Session are rolul de a construi încă de acum comunitatea programului. De această dată, gazde au fost, alături de mine, alți doi colegi de program: Adela Iepure, Senior Consulting Associate Human Invest, și Marian (Mike) Popa, Managing Partner, Transformative Coaching. I-am invitat mai întâi pe participanți să aibă conversații între ei, să-și reamintească și să împărtășească programele relevante de leadership development prin care trecuseră până în acel moment, iar apoi să ne spună de ce ar dori să participe la programul nostru sau de ce l-ar recomanda altor colegi din organizație. Răspunsurile au fost din cele mai variate. Dacă ar fi să mă gândesc la cele mai frecvente auzite, acestea se referă la deschiderea orizonturilor personale și la maturizare, la schimbul de experiență cu viitori colegi de program, la suportul pe care ar dori să-l primească de la alți lideri din program pentru a conduce mai bine inițiativele și proiectele strategice de care sunt responsabili în organizațiile lor.

Adela Iepure, Senior Consulting Associate Human Invest

Adela Iepure, Senior Consulting Associate Human Invest

Marian (Mike) Popa, Managing Partner, Transformative Coaching

Marian (Mike) Popa, Managing Partner, Transformative Coaching

O parte din echipa Human Invest

O parte din echipa Human Invest

 

2. Ați sesizat anumite similarități între participanții primului Open Session? Fac parte mai mulți din același domeniu sau au funcții similare? Există oare domenii în care liderii au nevoie suplimentară de dezvoltare și de a rămâne la curent cu tendințele?

Au participat lideri din multe domenii: sănătate și pharma, logistică, transporturi și distribuție, IT & Technology, FMCG, construcții, producție. Participanții aveau rolul de directori sau făceau parte din departamentele de HR și se interesau despre program pentru colegii lor, directorii din organizație.

Imagine de la primul Open Session Human Invest

Imagine de la primul Open Session Human Invest

 

3. Cum se diferențiază Executive Leadership Program de un program clasic de MBA? Ce beneficii suplimentare aduce?

Executive Leadership Program este, așa cum îi spune și numele, un program de leadership development, nu un MBA. Toate modulele programului dezvoltă competențele de leadership ale participanților, pentru a conduce mai bine în roluri strategice. Am ales o astfel de structură pentru că liderii-cheie ai organizațiilor sunt dintre cei care resimt cel mai mult presiunea vremurilor pe care le trăim. Ei sunt cei care au o nevoie reală de susținere în rolurile de conducere pe care le au, astfel încât să reușească să mențină angajamentul, loialitatea, moralul și productivitatea celor din echipă.

Programul îi va ajuta să se încarce cu energie proaspătă și inspirație, îi va ajuta să se bucure mai mult de reușitele lor ca lideri și să obțină o susținere mai mare pentru temele și proiectele strategice de care sunt responsabili. Noi credem că atunci când oamenii învață să conducă în baza valorilor și a scopului, devin mai curajoși și mai îndrăzneți, mai încrezători în sine, mai pregătiți să facă față situațiilor dificile cu care se confruntă, mai pregătiți în a-și susține echipele.

Ne-am propus ca programul să readucă managerilor bucuria de a conduce și de a avea rezultate încă și mai bune prin autenticitate, prin semnificație, încurajându-i să urmărească impactul pozitiv pe care l-ar putea avea în jurul lor – iar acest mod de lucru consolidează eficacitatea organizației lor.

Când liderii-cheie ai unei organizații și succesorii celor din top management învață să îmbogățească proiectele pe care le conduc astfel încât să-i pregătească pe membri să devină lideri adevărați la rândul lor înseamnă că își realizează cu adevărat misiunea principală. În plus, ei devin astfel adevărați ambasadori credibili ai unei culturi organizaționale constructive, atractive, în care oamenii simt că pot crește, se pot dezvolta și își pot pune în valoare calitățile, talentele, și își pot urmări interesele.

 

4. Ce tipologii de manageri vizează acest program? Există anumite categorii care ar putea beneficia în mod special de pe urma să?

Programul este dedicat liderilor-cheie și celor care sunt în planurile de succesiune pentru persoanele din top managementul organizațiilor. Unii dintre aceștia sunt la vârsta de aproximativ 40 de ani și sunt într-un plan de succesiune pentru un rol superior de leadership în organizație,  după o perioadă mai lungă petrecută într-un rol de director departamental sau regional. Ei caută surse de inspirație și vitalitate pentru a 2-a etapă din viața lor și a leadership-ului lor. Alții, mai tineri, au avut un parcurs accelerat și s-au regăsit destul de repede într-un rol superior de conducere în care trebuie să învețe rapid să armonizeze interese multiple și structuri diverse care se află mereu în mișcare, să învețe să definească temele centrale ale unei organizații, să construiască un scop comun și să crească, la rândul lor, alți lideri.

Acestea sunt categoriile care ar beneficia cel mai mult prin participarea la Executive Leadership Program (ELP)!

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

5. Primul modul al programului este dedicat modelului Servant Leadership. Cu ce concluzii esențiale despre leadership ar trebui să plece cei care-l parcurg?

Modulul Servant Leadership este o invitație la o întâlnire cu ego-ul personal! Nenumărați manageri care au performat și performează excelent în poziții operaționale și au fost staruri ale organizației se întreabă unde a dispărut influența lor autentică după ce au ajuns în roluri superioare. Odată ajunși în poziții de responsabilitate superioară, mulți dintre ei își neglijează calitățile constructive care i-au ajutat să evolueze, începe să le crească apetitul pentru putere și pentru respect necondiționat. Iar acest lucru nu le întărește reputația, ci le-o slăbește.

Acest modul îi ajută să descopere lecții legate de costurile personale ale unui ego dezechilibrat și nesănătos, îi reconectează cu valori constructive și cu o semnificație mai înaltă a rolului lor. Toate acestea pentru a-și întări influența pozitivă în organizație, pentru a atrage în jur oameni curajoși și pentru a-i îndepărta pe cei toxici, fără viitor, îi ajută să facă alianțe și parteneriate autentice, bazate pe deschidere, încredere și sprijin reciproc.

 

6. Cum își găsesc teoriile prezentate pe parcursul programului aplicabilitatea în domeniile de activitate ale cursanților?

Programul este gândit ca un adevărat laborator pentru temele și proiectele strategice de care răspund liderii în organizațiile lor. Fiecare dintre ei va lucra în majoritatea timpului cu scopul principal de a crește calitatea leadership-ului personal în cadrul acestor proiecte, dar și ca membru în alte echipe din care face parte. Așadar, programul este practic în proporție de 100%! În plus, celelalte componente ale programului, sesiunile de group-coaching (action-learning), individual-coaching, sesiunile de mentoring cu invitații executivi, instrumentele de assessment, de feedback și care structurează pașii de implementare vor fi axate pe temele curente de business ale participanților. Toate acestea aduc o dimensiune operațională extrem de practică peste o fundație solidă a filozofiei de leadership pe care o propune programul!

 

7. Implicarea constantă a oamenilor din echipe devine un subiect tot mai spinos în ultima vreme pentru organizații. Ce soluții practice oferi în cadrul Executive Leadership Program?

Liderii valoroși, care au susținere, sunt mai întâi de toate buni team-player-i ca membrii în echipele din care fac la rândul lor parte. De exemplu, un CEO local sau un Country Manager  este un bun lider al business-ului local atunci când este mai întâi un bun team-player în echipele regionale și superioare. Atât comunitatea de participanți a programului, cât și modulele și celelalte componente vor șlefui și vor dezvolta explicit acest rol.

Liderii care își dezvolta mindset-ul unui bun team-player (ex. scopul echipei deasupra scopului individual sau depunerea întregului efort necesar pentru implementarea unei decizii de echipă cu care nu a fost de acord, etc.) și competențele unui bun team-player (ex. construirea încrederii reciproce, conversații constructive pentru depășirea conflictelor, conversații de feedback peer-to-peer, etc), vor ști cum să implice și să dezvolte oamenii și să-și conducă mai bine echipele de a căror perfomanță răspund.

 

8. La final, aș vrea să te rog să ne oferi 3 argumente prin care putem convinge top managementul de necesitatea de a urma Executive Leadership Program.

Recomandarea mea pentru cei din top managementul companiilor este de a investi în dezvoltarea liderilor-cheie din planurile de succesiune ale organizației! Ei sunt cei care mențin organizația vie, inovativă, încrezătoare, cu poftă de evoluție și creștere chiar și în perioade dificile.

Executive Leadership Program este o soluție pe care o au acum la-ndemână. Am foarte multe discuții personale cu lideri maturi, loiali, care sunt în poziții de senior management și care caută inspirație și sprijin pentru a-și îndeplini cât mai bine rolul.

Pentru ca aceștia să-și extindă orizonturile, pentru a avea mai mult echilibru personal și încredere în șansele lor și în viitor, pentru a le susține eforturile și pentru a le arăta cât de mult contează contribuția și loialitatea lor, Executive Leadership Program este una din cele mai bune opțiuni de luat în calcul. 

Human Invest este o companie specializată în programe de leadership development, cu o experiență de peste 20 de ani în acest domeniu. Spațiile de dezvoltare pe care le construim sunt mature, oneste, curajoase, ancorate în realitate, pentru că se bazează pe o reputație care a trecut testul timpului!

 

Află mai multe detalii despre Executive Leadership Program!

 

Ți-a plăcut articolul De ce liderii ar trebui să aleagă Executive Leadership Program în 2023? Citește și: 

Pasiune cu accente boring

Executive Leadership Program. 6 luni de trecut în agenda senior managementului în 2023

Ce se (mai) întâmplă cu joburile remote

Categorii:
Cursuri de formare

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*