Traininguri

Află la recruiTech cum poți deveni partenerul candidaților tăi

Interviu cu speaker-ul John Vlastelica, trainer în HR

Dacă ar fi să faci acum un sondaj în rândul candidaților, vei afla probabil că mesajul pe care vrei să-l transmiți nu corespunde cu modul în care ei te văd. De multe ori perspectiva lor asupra managerului de recrutare pornește din experiențele anterioare cu manageri HR care nu au fost suficient de implicați în relația cu oamenii din echipă sau au dat dovadă de ineficiență. Te văd poate ca pe o persoană care la rândul ei primește ordine și dă ordine mai departe, nu ca pe un consilier și un partener în recrutarea și în cariera lor. Dar cum poți da încredere candidaților astfel încât să te vadă ca pe un susținător și un coleg la care pot apela fără ezitare? 

Înscrie-te la conferinta online recruiTech, dedicată oamenilor de HR ce activează pe piața tech. Conferința este deja la a doua ediție online în România, după cea de anul trecut, și va avea loc pe 22 aprilie 2021. Rezervă-ți timp pentru a asculta prezentarea lui John Vlastelica, unul dintre cei mai cunoscuți traineri pentru managerii de HR din SUA. Vei afla cele mai bune practici care te vor ajuta să ajungi la talentele de care ai nevoie, punând în valoare rolul tău de partener strategic.

 

 

John Vlastelica - recruiTech

 

John Vlastelica are peste 20 de ani de experiență în recrutare, perioadă în care a fost pe rând Head of Recruiting pentru Expedia, Head of Tech Recruiting pentru Amazon.com și Președintele Asociației SHRM (Society for Human Resource Management) din Seattle. A oferit servicii de consultanță în domeniul formării profesionale și managementului recrutării unor companii de top precum PepsiCo, Google, Nike, Booking, IKEA, Starbucks și Slack. Din 2005, și-a deschis propria companie de consultanță în management și training, Recruiting Toolbox, pentru a ajuta companiile să recruteze mai bine și să facă față provocărilor pe care le întâmpină zilnic în atragerea talentelor și în procesul de recrutare.


John Vlastelica este cunoscut și pentru experiența sa speaker la conferințele de recrutare de top din întreaga lume, câștigând un rating de vorbitor #1 la conferințele LinkedIn Talent Connect, ERE, SourceCon și RecFest. Din 2021, a început să consilieze în mod formal SocialTalent, fiind unul dintre cei mai populari speakeri pentru platforma online de training pentru echipele de recrutare. Pe 22 aprilie John Vlastelica va fi speaker la conferinta recruiTech din România și, în premieră a acordat site-ului www.wearehr.ro un interviu despre rolul pe care ar trebui să și-l asume managerii de resurse umane în relația cu candidații și colegii.

 

În ce ar trebui să investească liderii de recrutare pentru a avea succes în procesul de atragere a talentelor?

Abilitățile recrutorului și ale managerului de recrutare asigură succesul recrutării. De asemenea contează mult și tehnologia folosită, însă recrutarea nu va avea rezultatele dorite dacă avem recrutori ineficienți care funcționează ca persoane care iau ordine. Avem nevoie de recrutori care să fie consilieri de talente și să vadă recrutarea ca parte a muncii lor de zi cu zi.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ce așteptări au directorii de business de la manageri de recrutare?

Directorii vor mai multă viteză, mai multă diversitate, mai multă calitate. Vor mai multă predictibilitate în angajare, dar deseori nu pot spune în avans care sunt propriile nevoi de angajare. Au nevoie de parteneri puternici în atragerea talentelor, care să îi poată ajuta să construiască planuri de angajare realiste, să înțeleagă cum pot reduce „golurile” create în comunicarea și în relația cu mulți candidați și cum să abordeze riscurile. Vor ca managerii de recrutare să fie parteneri ai business-ului, să-l înțeleagă și să-l susțină.

 

Cum poate managerul de recrutare să fie un partener strategic pentru echipa de management?

Există atât de multe lucruri pe care un recrutor le poate face pentru a fi mai strategic, în primul rând trebuie să se asigure că nu este doar o persoană care preia comenzi și le precesează. Trebuie să fie mai mult un deschizător de drumuri, să meargă spre profilurile candidaților relevanți pentru companie (ținând cont de insight-urile din piața muncii), să știe unde sunt acele „pepiniere” de candidați potriviți echipelor din companie și să implice candidații (înțelegând profund ce îi motivează, dar și companiile concurente). De asemenea este important să pună accent pe: diversitate (să înțeleagă de ce este esențială diversitatea într-o echipă, care este rolul mixului de talente), să dezvolte strategia de interviu (să fie informat despre despre cunoștințele și abilitățile pe care ar trebui să le testeze echipa de recrutare în cadrul interviului, dar și despre abiltățile echipei de recrutare), să înțeleagă profund criteriile pe baza cărora candidații iau deciziile, concurența, EVP-ul, preocupările stakeholder-ilor interni și importanța unei echipe de recrutare implicată și formată.

 

Dacă ai putea da un singur sfat unui recrutor, care ar fi acesta?

Să muncești din greu nu este o strategie.

 

Aici poți afla mai multe informații și bilete la conferinta!

 

Ți-a plăcut articolul despre conferinta online recruiTech? S-ar putea să-ți placă și:

Employer Branding E-learning. Specializează-te online!

Cum poți îmbunătăți experiența candidaților cu ajutorul tehnologiei

Categorii:
Traininguri

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*