site web
HR Challenge

Mai aproape de candidați: cum să creezi un site web de prezentare

Pași pe care să-i urmezi

Dacă ai un serviciu sau un produs pe care dorești să-l promovezi, dar mai ales dacă lucrezi în HR și vrei să fii mai aproape de candidați, e important să ai un site web de prezentare personală sau a companiei în care lucrezi. Candidații cercetează angajatorul de care urmează să fie intervievați, de aceea e important să găsească informațiile relevante chiar de pe propriul tău site.

Un site web nu trebuie sa fie unul complicat, ideea principală a acestuia este ca serviciul sau produsul promovat să fie expus într-un mod cât mai clar și cât mai concis. Sunt multe firme care oferă servicii complete pentru crearea unui site, iar într-un singur pachet îți pot oferi găzduirea, un back-up la website, dar și uneltele care-ți pot face întreaga experiență mult mai ușoară. Nu ai nevoie de cunoștințe de programare pentru a crea un site web pentru prezentare personală sau a companiei în care lucrezi, deoarece, de multe ori se folosește WordPress, iar el poate fi modificat în orice mod posibil.

Există câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi dacă vrei să creezi un site web nou pe WordPress. În continuarea acestui articol vei afla care sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție, dar și lucrurile pe care trebuie să le înveți, pentru a avea cea mai mare rată de succes.

 

Pași de urmat dacă vrei să creezi un site web

Găsește cea mai bună soluție de găzduire

De multe ori, un site din nișa de hosting – de găzduire – oferă mai multe beneficii, în funcție de pachetul ales. Ai posibilitatea de a alege instalarea unui WordPress și WP-CLI (wordpress-ul este gestionat de WP-CLI), de a avea back-up la website, de a avea site-ul optimizat pentru toate sistemele de operare sau accesul la suport tehnic specializat. Practic, dacă vrei un site nou, tot ce îți trebuie sunt câteva ore ca să poți să setezi tot ce-ți dorești.

 

Alege cel mai bun plan

În funcție de necesitățile pe care le ai, alege planul care ți se potrivește cel mai bine. Dacă ai nevoie de mai multe website-uri, cu mai multe instanțe de WordPress, atunci va trebui să alegi un pachet mai scump. Dar dacă ești la început și vrei ca site-ul tău să fie cât mai simplu cu putință, atunci este recomandat să alegi cel mai ieftin plan, deoarece nu vei avea nevoie, cel mai probabil, de toate beneficiile și uneltele disponibile. 

 

Alege numele domeniului

Sunt firme de hosting care oferă posibilitatea de a înregistra un domeniu, oricine își poate rezerva unul. Numele domeniului se referă la adresa pe care urmează să o aibă site-ul tău.

 

Alege modulul eCommerce

Modulul eCommerce este tema ce va fi folosită pentru magazinul tău online. Dacă vei dori să vinzi un produs sau un serviciu, va trebui să ai un modul eCommerce instalat. Cu ajutorul lui poți adăuga și scoate produse din stoc, clienții pot avea acces la un „coș”, etc. Deși e un proces pe care îl poți efectua de sine stătător, s-ar putea să ai nevoie de câteva cunoștințe pentru a-l realiza cu succes. Desigur, poți opta pentru varianta în care compania ce se ocupă de găzduire să facă acest lucru pentru tine. 

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Actualizează tema 

După ce ai instalat modulul eCommerce, vei putea și va trebui să modifici tema site-ului, pentru ca aceasta să arate cât mai aproape de ce iți dorești de la el. Tema va fi simplă la început, iar cu toții știm că un website de succes trebuie să fie atrăgător, intuitiv și ușor de folosit. Nu este neapărat greu să modifici tema, dar trebuie să ai puțină răbdare și imaginație. 

 

Începe să adaugi produsele sau serviciile

Dacă ai trecut deja de pașii anteriori, atunci te apropii de momentul în care poți scoate site-ul la lumină. Atunci când folosești o unealtă online de crearea a website-urilor, așa cum o oferă firmele de hosting, este extrem de ușor să îți compartimentezi paginile și produsele pe care le adaugi. Cu toate acestea, asigură-te că pachetul ales suportă toate opțiunile de care ai nevoie și volumul de produse pe care vrei să le adaugi. 

 

Metode de plată

În primul rând, ai nevoie de un certificat SSL pentru a putea autoriza plăți pe site-ul tău, iar acesta funcționează prin a adăuga un strat de protecție site-ului tău. Majoritatea site-urilor de găzduire oferă pentru clienții lor un astfel de serviciu. SSL are mai multe beneficii, dar e important și pentru SEO (Search Engine Optimization). Motoarele de căutare penalizează foarte mult un website eCommerce, dacă acesta nu are instalat un certificat SSL pe el.

 

Nu uita de SEO

Acronimul SEO înseamnă „Search Engine Optimization”. Cu alte cuvinte, SEO poate fi reprezentat de rezultatul pe care motoarele de căutare îl arată pentru anumite cuvinte cheie. Cu cât un website va fi mai bine optimizat din punct de vedere SEO, cu atât acesta va fi mai sus în privința rezultatelor. SEO este o ramură grea din această nișă, dar e una necesară pe care trebuie să o cunoști dacă vrei să ai rezultate bune.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Cum îi ajuți să-și depășească reticența la nou

Care sunt cele mai dorite beneficii

Cum să crești productivitatea în echipă

Categorii:
HR Challenge

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*