Medisport dureri de spate job
Focus

Viața la birou: pe scaun toată ziua

Cum prevenim durerile de spate ale angajaților

Tot mai multe companii manifestă interes pentru starea de bine a angajaților, o tendință vizibilă prin creșterea industriei de wellbeing în România. Astfel, vedem pe piața muncii din ce în ce mai multe organizații care oferă abonamente la săli de sport, servicii medicale private incluse, masaje de relaxare la birou și multe alte beneficii menite pentru a completa starea de bine a angajatului. Dar cât de conștienți suntem de faptul că natura muncii la birou afectează coloana vertebrală încetul cu încetul, generând efecte majore asupra sănătății și productivității angajaților?

Am stat de vorbă cu Dr. Kinetoterapeut Daniela Schor, Director Medical și membru fondator Medisport, Centrul de kinetoterapie computerizată, despre importanța conștientizării efectelor menținerii îndelungate a poziției așezate pe scaun, cât și despre măsurile de prevenție și de tratament care se pot lua pentru a gestiona efectele negative ale acestei posturi.

„După o perioadă mai îndelungată de muncă la birou, fără o activitate musculară compensatorie, încep să apară dezechilibre, chiar dacă nu sunt însoțite inițial de durere. Durerea apare după 10-15 ani, odată cu afectarea discurilor și vertebrelor. Din o sută de pacienți cu activitate de birou care vin la noi în clinica, 80% au probleme de coloană vertebrală.”

Singura  resursă naturală de care dispune organismul pentru a contracara agresivitatea statului pe scaun este sistemul muscular, susține Daniela. Dacă este pregătit corespunzător, acesta poate prelua tensiunile induse de poziția așezată, astfel ferind coloana vertebrală de presiunile directe asupra discurilor intervertebrale.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„De aceea există o mare nevoie de intervenție preventivă pentru toți angajații care petrec mult timp la birou. Au nevoie, pe de o parte, să-și cunoască starea actuală, iar pe de altă parte să-și optimizeze funcționalitatea musculo-articulară a coloanei vertebrale prin echilibrarea musculară a acesteia. Astfel vor reuși să prevină pe termen lung instalarea afecțiunilor, a degenerărilor și a uzurilor care se produc în timp datorită statului îndelungat pe scaun.”

 

Cum putem acționa preventiv?

Daniela susține că durerile de spate sunt un semnal tardiv, iar reeducarea posturala fără a echilibra sistemul muscular în prealabil produce rezultate instabile. De aceea Medisport a dezvoltat în timp o aparatură și o metodă de măsurare și optimizare preventivă, dar și de diagnoză funcțională și tratament pentru cazurile mai grave. Metoda este fundamentată științific, iar marca BackFix este chiar înregistrată la nivel european.

„Avem această măsurabilitate computerizata biomecanică a dezechilibrelor musculare,” explică Daniela. „Practic aceasta este noutatea cu care noi venim. La baza stabilirii programului de recuperare stau rezultatele măsurătorilor computerizate alături de toate celelalte investigații medicale care există. După aceea se instituie programul de recuperare medicală care este și el supravegheat computerizat în timp real pe toată durata recuperării.”

Categorii:
Focus

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*