idei-de-cadouri-de-craciun
Beneficii

Ce cadouri își doresc angajații de fapt

Dincolo de beneficiile materiale

Perioada sărbătorilor vine nu doar cu o mulțime de cadouri, fapte bune și pregătiri pentru minivacanță, ci e și un prilej bun de a arăta recunoștință față de angajații din compania ta. Departamentele de HR depun eforturi enorme în această perioadă, în ce privește alegerea cadourilor sau organizarea celor mai inedite petreceri. Noi însă ne-am gândit să venim în sprijinul tău cu câteva idei de cadouri de Craciun pentru angajați, care nu te costă aproape nimic. Angajații apreciază micile atenții, chiar dacă este vorba despre un simplu „Mulțumesc!” la final de an.

 

Câteva idei de cadouri de Craciun pentru angajați!

Celebrează eșecurile

Ne dorim să fim lăudați chiar și atunci când este vorba de mici victorii. De la asta ar trebui să pornim la drum! Companiile deja o fac, apelând la această metodă tocmai pentru a-și motiva și menține angajații la job. Dacă și tu folosești această metodă în compania ta, nu trebuie să renunți la ea, ci să începi să celebrezi și eșecurile. Mai ales pentru că un eșec scoate la iveală o mulțime de soluții sau noi căi de dezvoltare.

Ce-ți propunem noi? O scurtă prezentare la fiecare sfârșit de an prin care să celebrezi împreună cu echipa și lucrurile mai puțin bune din timpul anului. Fă-o însă într-un mod cât mai distractiv, ca angajații să nu înțeleagă prezentarea ca pe un reproș. Așa veți învăța împreună din provocările cu care v-ați confruntat pe parcursul anului, iar angajații vor ști că recunoașteți și posibilitatea unor eșecuri.

 

Oferă personal cadoul fiecărui angajat 

Tot mai multe companii au început să ofere cadouri personalizate angajaților, în funcție de ce-și doresc sau de ce nevoi au. Asta însă nu este suficient pentru a motiva angajații. Oamenii din companie au nevoie de o legătură umană, vor să știe că sunt importanți. De aceea, o soluție ca să te apropii de ei și să le câștigi încrederea este să le oferi personal cadourile, asta adaugă un element de autenticitate. Însă dacă în companie există sute de angajați și ar dura o veșnicie să mergi pe la fiecare, atunci adaugă fiecărui cadou o imagine semnificativă sau ceva reprezentativ angajatului respetiv, împreună cu numele acestuia.

 

Zile suplimentare la vacanță

Fiecare angajat își dorește de sărbători cât mai mult timp alături de cei apropiați. Astfel, poți să le oferi angajaților o zi suplimentară de vacanță. În perioada sărbătorilor, în special în anumite domenii, volumul de muncă scade, deci nici nu ai ce să pierzi.

 

Idei de cadouri de Craciun: Dă mai departe

O modalitate bună de a susține faptele bune în compania ta este să oferi un dar pe care și angajații îl pot oferi mai departe. Spre exemplu, poți să faci o donație în numele lor. Asta va determina un spirit continuu de dăruire și de responsabilitate în companie.

Pentru început întreabă angajații despre organizațiile sau cazurile pe care ar vrea să le susțină, iar apoi oferă orice sumă sau orice ajutor.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Oferă un feedback sincer

Chiar dacă în cadrul companiei tale se practică one to one-urile lunare, o discuție pe final de an este mai mult decât importantă. Mai ales că studiile arată că tot mai mulți angajați să plâng că nu primesc feedback și nu sunt la curent cu nivelul performanței lor.

Dincolo de cadourile materiale pe care le oferi an de an angajaților, există și alte lucruri pe care ei le prețuiesc. Iar indiferent de cadoul pe care alegi să-l oferi, fie că este vorba de un beneficiu material sau doar o vorbă bună, întreabă-te: „Angajatul chiar are nevoie de acest cadou?”.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Podcasturi cu care-ți îmbunătățești productivitatea

Cum gestionezi momentele stresante din echipă la final de an

Practici bune când acorzi bonusuri de Sărbători

Categorii:
BeneficiiFocus

Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*