asteptari salariale
Focus

Ce așteptări salariale au angajații români

Cine sunt angajații cu cea mai bună părere de sine

Angajații care au avut cele mai mari așteptări salariale au fost angajații care lucrează în management, urmați de candidații din IT și construcții, care cred că munca lor ar trebui răsplătită cu peste 4.000 de lei net, arată un studiu realizat de eJobs.

Cei mai realiști angajați ai pieței muncii sunt cei care lucrează în domenii ca secretariat & administrativ, relații publice și internet & e-commerce, discrepanța între ceea ce cer și ceea ce le poate oferi piața fiind destul de mică.

Pe de altă parte, angajații cu cele mai mari pretenții salariale sunt cei care ocupă poziții manageriale, în asigurări și arhitectură, design & proiectare. În cazul acestor salariați, diferența dintre ceea ce le poate oferi piața și valoarea dorită de ei este de circa 600 de lei net.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

asteptari salariale

Angajații cu cea mai bună părere de sine

În regiunea București-Ilfov angajații au crezut că merită cel mai mare salariu mediu net (3.175 lei) din țară în 2017, comparativ cu celelalte regiuni. Angajații din această regiune au fost urmați de cei din Vest, care au cerut pentru munca lor, în medie, 2.903 lei pe lună.

Totuși angajaților din Vest le-au scăzut pretențiile cu circa 100 lei față de 2016, când au ocupat locul 1 la acest capitol, depășind Capitala. Printre cei care au avut așteptări salariale de peste 2.800 de lei se mai numără angajații din Centru, Nord-Vest și Sud-Est.

Categorii:
Focus

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.
2 Comments on this post.
  • Valentin Coman
    27 February 2018 at 4:27 pm
    Leave a Reply

    Incerc de cativa ani sa angajez oameni in proiectare industriala si vanzari industriale. Am vazut peste 100 de candidati. Concluziile:
    – 90% din inginerii candidati nu au cunostinte elementare de fizica si mecanica. Probleme de clasa a 10 a ii depasesc de departe.
    – cam jumatate nu stiu geometrie de clasa a 5 a. Pentru ei aria cercului este un mister
    – vin la interviu imbracati golaneste si stau pe scaun ca la bar.
    – cand vad ca nu pot raspunde la intrebarile elementare legate de presupusa lor meserie devin agresivi si obraznici
    – asteptarile salariale sunt absolut ridicole. Un “inginer” de 24 de ani care nu a facut un desen in viata lui spune ca nu poate accepta mai putin de 4000 net pt ca asa l-au sfatuit prietenii.
    – Institutul Polithenic Bucuresti, sau cum s-o mai numi acum, emite diplome fara acoperire si ar trebui dat in judecata de parintii acestor copii pentru inselaciune si fals in acte publice
    – domnii profesori care se justifica cu ordine de sus ar trebui sa plece la munca campului in loc sa prostesca niste copii. Dimineata cand pleaca la “munca” sa se uite bine in oglinda. Vor vedea raspunsul la intrebarea “De ce e Romania un dezastru?”

  • Tehnici de negociere a salariului. Cum să negociezi ca un CEO
    20 March 2019 at 12:52 pm
    Leave a Reply

    […] Ce așteptări salariale au candidații români […]

  • Leave a Reply

    *

    *