people management
HR Trends

Topul priorităților în People Management #Review&Trends2022

Cum devii magnet pentru talente?

Trendurile nu sunt doar despre tactici și strategii pe care să le aplicăm, ci și despre procese și despre ce să schimbăm concret la felul în care ne organizăm procedurile de recrutare și retenție. Așadar, pentru a planifica mai bine acțiunile pe care le poți întreprinde în 2022, am pregătit un top al priorităților în People Management, rezultat în urma unui studiu făcut de Gartner, pe un eșantion de 550 de lideri în HR.

 

Trenduri 2022: care sunt prioritățile în People Management

Regândirea proceselor de recrutare în jurul abilităților și nu a rolurilor 

Aproape 50% dintre respondenți nu știu ce abilități au angajații lor, în timp ce 40% au răspuns că nu pot dezvolta soluții de skill development suficient de rapid pentru a acoperi nevoile companiei. Despre cum să pregătim angajații entry-level, găsești mai multe idei în acest articol!

 

Crearea unui context în care schimbările sunt și pozitive

Peste 50% dintre respondenți au observat că angajații lor sunt epuizați din cauza schimbărilor ultimilor ani. Mai mult, într-un alt studiu Gartner, cercetătorii au descoperit că micile schimbări (colegi noi, manageri noi, proceduri noi) sunt mai frecvente și cu 2,5% mai obositoare pentru angajați decât marile schimbări organizaționale. Mai multe despre cum să gestionezi schimbările din companie, am vorbit în acest articol!

 

Înțelegerea și integrarea viitorului muncii

Aproape 50% dintre respondenți susțin că nu au niciun plan concret în ceea ce privește adaptarea strategiei lor la viitorul muncii, în timp ce o treime spun că iau în considerare doar munca remote. Dar adevărul e că pandemia a adus mai multe schimbări importante în felul în care se muncește astăzi și e important să ținem cont de tendințe în restructurarea strategiei noastre de People Management.

 

Învață arta subtilă de a atrage atenția

Și dacă tot am deschis subiectul recrutării pe baza abilităților și a viitorului muncii, e important să și regândim felul în care atragem talente, în special dacă suntem în căutare de candidați creativi, flexibili și proactivi. 

Un mare plus care poate face diferența e felul în care arată anunțurile tale de angajare. Și nu o spunem doar noi. Conform unui studiu SoftwareAdvice.com, 51% dintre candidați sunt mai atrași de anunțurile de angajare ce includ și elemente vizuale (imagini sau video-uri) decât de anunțurile care au doar text.

De ce? Pentru că îl ajută pe candidat să vadă o parte din cultura companiei, dacă sunteți, spre exemplu, serioși, jucăuși sau visători. Pentru că înțelege mai ușor ce mediu de lucru aveți și dacă i se potrivește. Pentru că pur și simplu e om și e atras de tot ce e vizual. Nu uita că pe eJobs.ro găsești atât anunțuri cu personalizare grafică, cât și cu posibilitatea de inserare video. 

 

Fii magnet pentru talente, active și pasive

Cu salariul la vedere și cu un anunț de angajare puternic vizual, cu siguranță vei atrage o mulțime de candidați activi potriviți pentru rol. Dar cum ajungi la cei mai cei? La comorile ascunse care nu-și caută activ de lucru, dar care, totuși, nu ar refuza o super ofertă, o super poziție sau o super companie?

În funcție de profilul candidatului tău ideal, poți posta joburile tale pe: 

Facebook – ideal pentru a atrage candidați din rândul generației Millennials
LinkedIn – excelent pentru a atrage talente via ambasadorii tăi de brand 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Instagram – super pentru candidații atrași de cum e viața de zi cu zi într-o companie 

Youtube & TikTok – de nelipsit pentru 2022, anul în care este preconizat că traficul mobil va fi compus în proporție de 80% din vizualizări video.

Alege să îți promovezi în social media anunțurile de angajare publicate pe eJobs.ro, iar noi le vom prelua și promova sub hashtag-ul #JoburileZilei în fața unei comunități efervescente de peste 420.000 de fani, dar și în fața candidaților tăi ideali, datorită promovării targetate. Sau, în cazul în care vrei o campanie mai complexă de recrutare, pe multiple orașe, poziții sau posturi, optează pentru serviciile noastre de Digital Advertising. 

 

Acest articol a fost realizat de Iulia Văcăroiu și Mihaela Pascari.

 

Ți-a plăcut articolul despre prioritățile în People Management? Citește și:

Să vorbim (și) despre salarii #Review&Trends2022

Record pe piața muncii. Peste 12,6 milioane de aplicări pe eJobs.ro

Cu ce beneficii mergi la sigur în această perioadă

 

Categorii:
HR Trends

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*