roboți adaptare
Update

Roboții sunt aici. Avem timp de adaptare?

Mix & Match: ce ne învață inteligența artificială în HR?

Frica de automatizare e o teamă recurentă de la revoluția industrială încoace și e normal să fim nesiguri pe joburile noastre atunci când vedem cât de repede se dezvoltă industria inteligenței artificiale. Problema nu e, totuși, că un robot sau un program poate să ne facă munca, ci că poate să o facă mult mai repede și mult mai ieftin decât noi, ceva ce a fost perfect valabil și pentru generațiile anterioare, care au trecut prin diverse procese de tehnologizare. Față de ele însă, noi avem un atu fantastic: suntem obișnuiți cu schimbarea și răspundem rapid la nevoia de adaptare.

 

Digitalizarea e mai rapidă decât suntem noi

Ultimii 20 de ani au văzut mai multe schimbări drastice pe piața muncii decât au văzut celelalte opt decenii înainte, iar acest lucru ne-a ajutat să ne dezvoltăm un al șaselea simț pentru adaptare. Așa că, dacă acum ți-e teamă de viitorul în care un robot îți va prelua o parte importantă din responsabilități, află că acel robot e deja aici și că jobul tău e în siguranță, în ciuda acestuia.

La începutul lui august 2019, eJobs a lansat Candidate Fitness, un algoritm complex și inteligent care îți sortează automat toți aplicanții în ordinea relevanței acestora, analizând CV-urile candidaților și anunțul tău de recrutare.

Analiza a zeci sau chiar sute de CV-uri presupunea înainte ore întregi de muncă, chiar și pentru cel mai rapid recrutor (dacă iei în considerare și pauzele de care oricine are nevoie când înoată printre documente), iar acum, pur și simplu, nu mai ai nevoie de ea pentru că un program ți-o oferă automat.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Nu ai timp de frică, doar de adaptare

Ce înseamnă asta pentru tine? Înseamnă că acum ai mai mult timp să te preocupi de aspectele umane ale HR-ului: de onboarding, de retenție, de employer branding și chiar de brandul tău personal, ca specialist în resurse umane.

Așadar, inteligența artificială nu e un obstacol în cariera ta, ci o scară rulantă pentru evoluția ta profesională. Așa că nu te lupta cu tehnologia, pentru că singurul mod în care vei câștiga bătălia e dacă o îmbrățișezi de la început și dacă profiți de libertatea pe care ți-o oferă.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Blockchain pentru CV-uri în care poți avea încredere

Cât te poți baza pe inteligența artificială?

Categorii:
Update

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*