candidate fitness
Recrutare

Cum te asiguri că vizualizezi cele mai bune CV-uri

Cu noua sortare Candidate Fitness de la eJobs

De-a lungul carierei de recrutor dezvolți invariabil un al șaselea simț în privința oamenilor pe care cauți să îi angajezi. Știi că experiența din CV nu înseamnă nimic dacă nu se vede și în abilitățile practice ale candidatului. Știi că omul fără experiență care compensează din plin cu ambiție și entuziasm e, în unele cazuri, exact ce ai nevoie. Știi că persoana care are studii complet nepotrivite, dar experiență berechet pe postul pentru care recrutezi e un candidat cât se poate de relevant, oricât de mult ți-ar plăcea să aibă și diploma corectă. 

Găsește cei mai RELEVANȚI candidați!

 

Dar ce faci când ai sute de CV-uri și recrutezi pentru o mulțime de posturi și, pe deasupra, ai un deadline strâns pentru angajare? Scanezi mai fugitiv ca niciodată toate CV-urile? Sau te rezumi la un singur teanc și speri să ai noroc să găsești candidatul ideal printre toate acele hârtii? Niciuna dintre cele două variante nu este cea optimă. Partea bună a lucrurilor e că acum mai există o opțiune – să folosești sortarea Candidate Fitness, proaspăt lansată de eJobs

Candidate Fitness Lansare eJobs

 

Ce e Candidate Fitness? 

Dacă atunci când auzi „fitness” te gândești doar la sala de sport și la abonamentul acela pe care îl folosești mult prea rar, să știi că de data asta Fitness se referă la altceva. Se referă la potrivirea candidatului pentru postul tău – practic, al șaselea simț de care povesteam mai sus, transpus prin inteligență artificială în recrutarea online. 

„Munca unui recrutor e mai dificilă decât vor să admită unii. Desigur, în timp, pe măsură ce aduni ani de experiență, prinzi o viteză uimitoare în a analiza CV-uri și în a recruta oameni. Dar în momentul în care ai sute de CV-uri și prea puține perechi de ochi care să le scaneze, știi că ai o problemă. Dar acum ai și soluția, odată cu sortarea Candidate Fitness,” povestește Bogdan Badea, CEO eJobs. 

 

Cum funcționează Candidate Fitness?

Din perspectiva recrutorilor care caută candidați pe eJobs.ro, sortarea Candidate Fitness e simplă. Intri în contul tău de companie, selectezi anunțul care te interesează (din cele publicate de tine) și vezi lista de aplicanți, gata sortați în ordinea relevanței lor. Mai departe, tot ce trebuie să faci este să le citești/scanezi CV-urile în ordinea în care îți apar și să programezi interviurile.

În spatele sistemului, însă, e un algoritm complex creat de echipa de Machine Learning Development din cadrul eJobs România. Această ecuație ia în calcul gradul de similitudine dintre aplicanți și anunțul de angajare, urmărind experiențele anterioare ale candidaților, timpul petrecut lucrând la fiecare job, abilitățile acestora, limbile străine cunoscute și alte informații relevante pe care le compară cu cerințele anunțului tău. Totul ca tu să vezi, din prima, cei mai potriviți candidați pentru posturile tale, fără să cauți candidatul ideal prin sute de CV-uri. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Candidate Fitness eJobs

„Candidate Fitness înseamnă ore întregi de muncă salvate pentru specialiștii în HR, ore pe care le vor putea dedica altor lucruri importante pentru munca lor, cum ar fi interviurile de angajare, employer branding-ul sau proiectele de retenție și, nu în ultimul rând, dezvoltării lor personale și profesionale. Am intrat într-o nouă a HR-ului și ne bucurăm să fim acolo în topul inovării în recrutarea online cu această sortare inteligentă,” a adăugat Bogdan Badea.

În plus, tocmai pentru că știm că timpul e cea mai de preț resursă pe care o ai, am adăugat tag-uri care să te ajute să identifici mai rapid candidați. De acum, vei vedea în topul aplicanților candidații super relevanți pentru jobul tău, urmați de cei relevanți, astfel încât să știi de la bun început de cât timp ai nevoie pentru sortarea CV-urilor.

Testează și tu algoritmul Candidate Fitness pe eJobs.ro și lasă-ne impresiile tale în comentarii!    

Testează ACUM Candidate Fitness!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum ne adaptăm tendințelor din piața muncii

Care este rolul tehnologiei în creionarea tendințelor în HR

Ar trebui să ne fie frică de Machine Learning?

 

Categorii:
Recrutare

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.
4 Comments on this post.
 • Candidate Fitness – recrutezi cei mai buni candidați – Raluca Mihalcea
  30 July 2019 at 11:45 am
  Leave a Reply
 • merci pentru nimic
  30 July 2019 at 11:59 am
  Leave a Reply

  absolut inutil pentru unele joburi. faceti ceva sa dispara pop-up-ul acela inconfortabil cat de repede!!!!

  • Iulia Văcăroiu
   30 July 2019 at 12:57 pm
   Leave a Reply

   Salut! Echipa de Development eJobs ne-a informat că problema s-a remediat și că acum tooltip-ul poate fi închis. Mulțumim pentru feedback și nu uita că poți trimite oricând sugestii și feedback la [email protected].

 • Andreea R
  31 July 2019 at 10:30 am
  Leave a Reply

  De apreciat intentia si poate fi utila, insa trebuie sa fie optionala. Este enervant sa deschid fiecare job si CV si sa fiu nevoita sa inchid de fiecare data tooltip-ul ca sa pun CV-urile in ordinea preferata de mine, plus ca obstructioneaza CV-urile de sus. Va rog sa rezolvati acest aspect!

 • Leave a Reply

  *

  *