machine learning
Focus

Ar trebui să ne fie frică de Machine Learning?

Mix & Match: Automatizarea HR-ului

În afara celor care lucrează în domeniul automatizării, nu cred că există vreun profesionist entuziasmat de posibilitatea înlocuirii sale la job de un robot. Totuși, fie că ne place sau nu, inteligența artificială e mai aproape de noi decât am vrea să credem și va schimba cu totul piața muncii.

Deja a început să o facă în multe domenii și, treptat, se va instala bine de tot și în domeniul resurselor umane. Cel mai bun lucru pe care îl putem face noi în acest caz nu e să-i refuzăm intrarea pe teritoriul nostru, ci să o acceptăm cu entuziasm pentru că ne va ușura munca enorm.

 

Cu ce ne poate ajuta Machine Learning?

Am zis-o și într-un articol mai vechi și o zicem cât de frecvent putem: oamenii nu pot fi reduși la serii de 1 și 0. Asta înseamnă că munca omului de HR nu va putea fi niciodată (sau cel puțin nu prea curând) pasată complet unui robot, oricât de performant ar fi. Dar asta nu înseamnă că nu avem o mulțime de task-uri zilnice care ar putea fi preluate de un tool inteligent.

Gândește-te la sutele de CV-uri pe care le parcurgi săptămânal sau chiar zilnic și cum le scanezi în căutarea unor cuvinte-cheie. Prea rar ai timp să le citești cu adevărat și prea des compari acest task și tu cu munca unui robot. Așadar, de ce să nu i-o pasezi unuia?

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ce instrumente de automatizare putem folosi?

Există deja o mulțime de instrumente și servicii de inteligență artificială/machine learning la care poți apela: plum.io și HiringSolved te ajută să găsești candidații potriviți pentru joburile tale; Glint poate contribui la dezvoltarea profesională a angajaților tăi, ridicând engagementul în rândul acestora, iar Peoplise te poate ajuta să ajungi la talentele tinere prin social media.

Astea sunt doar câteva soluții existente pe piață care te pot ajuta să automatizezi procesele repetitive în munca ta și care să-ți lase mai mult timp pentru propria ta evoluție profesională. Așadar, nu ar trebui să-ți fie frică de machine learning, ba chiar din contră, ar trebui să îmbrățișezi cât mai mult automatizarea HR-ului pentru că îți va permite să te dedici lucrurilor cu adevărat importante.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum ne motivăm oamenii prin public speaking?

Feedback Fără Frică – Spune-le ce crezi!

Cum trezești interesul pentru învățare prin Design Thinking?

Categorii:
Focus

Și-a conturat abilitățile de copywriter de-a lungul anilor în advertising, iar recent s-a avântat în freelancing. Îi place să descopere locuri noi și să ia pulsul orașului, întorcându-se mereu la scris. Se implică oricând trup și suflet în proiecte ce au în centru creativitatea.

Leave a Reply

*

*