public speaking
Leadership

Cum ne motivăm oamenii prin public speaking?

Mix & Match

Departamentul de HR s-a schimbat destul de mult în ultimii ani. Au apărut specializări și direcții noi, o mulțime de instrumente eficiente și tot mai multe lucruri cu care trebuie să ținem pasul. Cel mai simplu e să vedem ce fac cei din alte domenii. De data asta vorbim despre public speaking!

 

Uite cum îți poți motiva angajații prin public speaking!

Cunosc specialiști în HR absolut excepționali din punctul de vedere al comunicării. Știu ce întrebări să pună, cum să formuleze răspunsuri perfecte, cum să-și controleze comportamentul nonverbal în favoarea lor și cum să vorbească cu oricine, despre orice, oriunde. Totuși, mulți dintre acei oameni, în ciuda talentului în comunicare evident, sunt terifiați de ideea vorbitului în public.

Pot să înțeleg de ce. Public speaking-ul e ceva total aparte. La interviu porți o conversație și oricum ai avantajul terenului cunoscut. La ședințe te știi cu toți colegii tăi și chiar dacă la începutul carierei erai un pic anxios să-ți spui părerea, acum lucrurile stau altfel. Dar să vorbești în fața unui număr mare de oameni? Să le menții interesul pe parcursul unui discurs? Să spui ceva relevant într-un mod interesant pentru toți? Asta e destul de dificil și necesită un talent ce trebuie antrenat și zic că „trebuie” pentru că e chiar imperativ. Întâlnirile one-to-one cu angajații tăi sunt grozave din multe puncte de vedere, dar atunci când ai sute de colegi poate fi destul de dificil să te întâlnești cu fiecare om. De aceea e extrem de important să știi cum să le vorbești tuturor oamenilor tăi, în același timp, fără ca discursul să pară unul impersonal. Iar lecțiile de public speaking te pot ajuta exact cu asta.

Un discurs bine construit și elocvent, cu două-trei glumițe bine poziționate, e fix ce ai nevoie în era vitezei ca să-ți încurajezi angajații, ca să-i activezi și ca să-i motivezi într-un moment în care timpul nu îți permite să te întâlnești cu fiecare om în parte. Iar dacă visezi la o poziție de management mai înaltă în viitorul apropiat, atunci cu siguranță vei avea nevoie de talentul de public speaker în arsenalul tău de abilități.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Feedback fără frică – Spune-le ce crezi!

Cât de dispuși sunt românii să o ia de la zero într-un alt domeniu

Învață pentru a genera schimbarea

Categorii:
Leadership

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*