blockchain CV-uri incredere
Update

Blockchain pentru CV-uri în care poți avea încredere

Mix & Match: o lecție în Cyber Security

Într-un domeniu care pune preț pe factorul uman, e normal să fim reticenți la schimbările tehnologice, în special la cele drastice din ultimul deceniu și la cele care se anunță în viitorul apropiat. Dar aceste schimbări au avut loc și vor avea loc în continuare, indiferent de atitudinea noastră față de ele. Tot ce putem face noi e să rămânem informați în privința inovațiilor și să fim deschiși să privim cu încredere și aspectele pozitive care vin odată cu tehnologia.

 

Ar putea înlocui chiar și intuiția?

Un studiu Career Builder din 2017 raporta că 75% dintre specialiștii în HR au găsit, de-a lungul carierei lor, cel puțin o minciună în CV-urile candidaților. Totodată, 39% dintre respondenții aceluiași studiu susțineau că nu petrec mai mult de un minut scanând un CV. Nu putem nega, desigur, talentul unor recrutori de a descoperi incongruențe, dar dacă procesăm un pic cele două cifre și ușurința găsirii minciunilor în cel mai scurt timp, ajungem invariabil la concluzia probabilă că mulți candidați încearcă să ne mintă în CV-urile lor. Ce soluții avem atunci pentru a descoperi toate minciunile, în afară de intuiție?

75% dintre specialiștii în HR au găsit cel puțin o minciună în CV-urile candidaților.

Inițial, am putea zice că trebuie să petrecem mai mult timp citind CV-urile candidaților, pentru a descoperi toate potențialele minciuni, dar adevărul e că nu putem dedica mai mult timp acestei activități din cauza crizei de candidați, care ne obligă să recrutăm cât mai rapid. Și partea bună e că nici nu trebuie să o facem.

 

Tehnologia Blockchain ca soluție împotriva minciunilor

Imaginează-ți cum ar fi să ai parte, ca specialist în HR, de o bază de date cu istoricul real, imposibil de falsificat, al fiecărui candidat! Nu e un vis frumos, ci o realitate către care ne îndreptăm cu ajutorul tehnologiei Blockchain, o serie de liste complexe, criptate, cu informații 100% sigure.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Iar acesta nu e singurul avantaj al tehnologiei, care a împlinit 10 ani la începutul lui 2019. Conceput inițial pentru domeniul financiar, Blockchain a devenit destul de popular și în HR în ultimii doi ani, iar întrebuințările sale sunt chiar numeroase. De la aplicații de verificare a CV-ului (Aspire, Zinc și TrustLogics) la soluții de payroll pentru colaboratori (Etch) și instrumente de evaluare transparente (Peoplewave), observăm un potențial enorm în HR pentru această tehnologie revoluționară.

 

Când vom avea o bază de CV-uri Blockchain?

Baza de date cu CV-uri în care poți avea încredere 100% e încă în lucru, atât în România, cât și la nivel internațional, dar suntem mai aproape de ea decât am fost vreodată și va schimba drastic
modul în care recrutăm și modul în care ne raportăm la candidați. Dacă în unele cazuri putem spune că tehnologia răcește relațiile dintre oameni, de data asta zicem că ne va oferi toată încrederea de care avem nevoie pentru a forma legături profesionale noi.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Robot, recrutez om full-time

Decodificarea recrutării în IT

Digital HR – mai aproape de oameni prin tehnologie

Categorii:
Update

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*