reconverise profesionala
Știri

Candidații, tot mai interesați de o reconversie profesională

Descoperă și alte planuri în carieră în această perioadă

Schimbările care au loc în companii în perioada stării de urgență sau intrarea în șomaj tehnic i-a determinat pe mulți candidați să-și regândească planurile în carieră. Mulți dintre ei profită de această perioadă pentru a cere consiliere profesională. Vor să-și găsească un job nou să facă reconversie profesionala, dar apreciază mult și suportul moral primit din partea consilierilor în carieră. Astfel, la linia telefonică gratuită (021)9124, lansată de eJobs, nevoia de consiliere profesională a ajuns la maximul ultimilor ani. Sute de oameni ne sună zilnic.

 

Între job nou și reconversie profesionala

În ultima lună, candidații au redevenit extrem de activi pe piața muncii fie pentru că au rămas fără joburi, fie pentru că se tem de felul în care vor fi afectate de această perioadă companiile pentru care lucrează sau, pur și simplu, pentru că își doresc o reconversie profesionala, iar acesta poate fi cel mai potrivit moment pentru a face pasul către o nouă specializare. În acest context, nevoia de consiliere profesională imediată a ajuns la maximul ultimilor ani.

„Linia telefonică pe care am lansat-o acum aproape doi ani este, în acest moment, mai accesată decât oricând. Zilnic, sunt sute de oameni care ne sună și care au nevoie de un ghidaj în carieră. Echipa noastră îi ajută să își redacteze CV-urile, să găsească un loc de muncă potrivit pregătirii lor, să vină cu soluții alternative acolo unde opțiunile sunt limitate sau să îi ajute să aplice pentru un job. Dincolo de asta, am observat în aceste săptămâni că oamenii simt, totoadată și nevoia de a primi o vorbă bună, o încurajare că lucrurile vor reintra în normal și că vom depăși aceste momente delicate pentru noi toți. Este, deci, nu doar o consiliere personală, ci și un suport moral pe care îl oferim candidaților”, spune Bogdan Badea. 

 

Ce presupune consilierea profesională și ce nevoi au candidații

La capătul liniei telefonice se află un consilier eJobs care oferă suport pe tot parcursul procesului de găsire a unui loc de muncă, de la completarea CV-ului, crearea unui profil de candidat, identificarea job-urilor compatibile cu pregătirea și nivelul de experiență, precum și sfaturi punctuale cu privire la oportunitățile din piață.

„În această perioadă, linia telefonică (021)9124 se va adresa cu precădere celor care traversează o perioadă dificilă din punct de vedere profesional, care au rămas fără locul de muncă sau care se tem că ar putea rămâne fără job sau că aptitudinile pe care le au nu mai sunt căutate de angajatori. Interesant este faptul că, dacă inițial ne sunau în special cei foarte tineri sau muncitorii calificați și necalificați, acum am început să primim telefoane și de la specialiști, de la oameni cu experiență solidă în piață și inclusiv de la candidați pentru care utilizarea unei platforme digitale nu reprezintă o problemă. Asta se întâmplă pentru că acum oamenii au nevoie de puțin mai mult, mai ales de când foarte mulți dintre noi lucrăm de acasă, s-a instalat pentru unii sentimentul de înstrăinare și simțim nevoia de a vorbi cu cineva care nu doar să ne ajute în găsirea unui job, dar să ne și ofere un sprijin moral”, mai spune Bogdan Badea. 

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Linia telefonică scurtă (021)9124 a fost lansată în 2018, fiind prima linie de consiliere profesională telefonică din România. A fost gândită ca un serviciu de suport și consiliere profesională adresată cu precădere candidaților aflați la început de carieră și din categoria de vârstă de peste 40 de ani – muncitori calificați și necalificați care își caută un alt loc de muncă sau doresc să facă reconversie profesionala, precum și șomeri. Totodată, au fost vizați și acei candidați mai puțin digitalizați sau care nu erau familiarizați cu ce presupune un proces de recrutare. 

Numărul scurt (021)9124 are tarif normal și poate fi apelat din toată țara.

 

Ți-a plăcut articolul despre candidații interesați de reconversie profesionala? Citește și:

Acum poți să faci interviu de angajare video

Angajatorii au triplat numărul de joburi remote. Tu cum stai?

Cum aduci cu 40% mai mulți candidați la interviu cu un anunț de angajare

Cum te asiguri că vizualizezi cele mai bune CV-uri

Categorii:
ȘtiriUpdate

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*