joburi remote
Uncategorized

Angajatorii au triplat numărul de joburi remote. Tu cum stai?

Află detalii și despre comportamentul candidaților

Contextul actual economic și social ne determină să ne adaptăm și oferta de locuri de muncă și să gândim joburi care pot fi făcute de la domiciliu. Astfel, mulți dintre angajatori au explorat din plin acest segment și numărul de joburi remote disponibile s-a triplat, de la începutul lunii martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La fel de mult au crescut și căutările candidaților pentru astfel de poziții, conștienți fiind că tot angajatorii au devenit, în această perioadă, mult mai deschiși decât până acum la ideea de a lucra cu echipe care își desfășoară activitatea de acasă.

 

Testează interviul video

 

Cum stăm cu oferta de locuri de munca remote la nivelul Uniunii Europene

România încă este țara cu cel mai scăzut procent de remote work din Uniunea Europeană. „Lucrurile par, însă, că încep să se schimbe, chiar dacă, e adevărat, această schimbare a venit puțin forțat și a fost determinată de noua dinamică de pe piața muncii. Da, acum se lucrează și se angajează preponderent remote ca metodă de protecție și ca măsură de a reduce pe cât de mult posibil riscurile de a contacta sau de a răspândi virusul. Însă acolo unde se va dovedi că se poate lucra și așa fără un impact negativ în business, cel mai probabil, vom vedea pe termen lung că vor apărea mai multe joburi remote în piață și mai mulți angajați care lucrează de la domiciliu”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

În ce domenii poți crea locuri de munca remote

Cele mai multe joburi remote sunt în content marketing, customer support, consultanță financiară, contabilitate, digital marketing sau consultanță în fonduri europene.

 

Care este comportamentul candidaților față de locuri de munca remote

Nu doar companiile manifestă un interes crescut în acestă direcție, ci și candidații. De la începutul lunii martie, căutările pentru joburi remote au crescut cu 400%, următoarele cele mai căutate fiind cele part-time, care au înregistrat o creștere de 151% față de luna martie a anului trecut. Și joburile de asistent medical și cele de specialist în resurse umane au fost la mare căutare în rândul candidaților – fiecare cu o evoluție de aproximativ 80% comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„De altfel, aceasta este o dorință mai veche a angajaților români. Într-un studiu realizat de eJobs anul trecut, 8 din 10 respondenți spuneau că și-ar dori să aibă posibilitatea de a lucra și de acasă, fie și ocazional. Cu toate acestea, doar 35% aveau această opțiune”, mai spune Bogdan Badea.

În acest moment, aproximativ 350 de joburi remote sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

 

Testează interviul video

 

Ți-a plăcut articolul despre locuri de munca remote? Citește și:

Acum poți să faci interviu de angajare video

Cum aduci cu 40% mai mulți candidați la interviu cu un anunț de angajare

Cum te asiguri că vizualizezi cele mai bune CV-uri

Categorii:
Uncategorized

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*