Honeywell Romania
HR Speed Dating

HR Speed Dating, runda 6

Să facem cunoștință cu doi colegi din echipa Honeywell Romania

Cum aduci împreună oamenii dintr-o multinațională cum este Honeywell și mai ales cum îi reții? În primul rând alegi angajați cu pasiuni și viziuni asemănătoare, astfel încât relațiile să se sudeze în mod natural. Să-și dorească să vină la birou pentru echipă și pentru armonia din ea. De aici până la a accepta un HR Speed Dating în care să se cunoască și mai bine nu mai e decât un pas.  De această dată, am ales doi colegi din cadrul companiei Honeywell Romania, care au roluri diferite, fie de a însoți echipa în procesul creativ de găsire a soluțiilor, fie de a superviza partea tehnică. Așadar, să-i cunoaștem pe oamenii care, prin tehnologiile pe care le dezvoltă, ne ușurează munca acasă sau la birou.

 

 

 

Florina Stănescu - Honeywell Romania

Florina Stănescu, Team Coach

 

Răzvan Marin - Honeywell Romania

Răzvan Marin, Engineering Supervisor

De cât timp faci parte din echipa Honeywell Romania și ce te-a atras la această companie?

 

Florina Stănescu: M-am alăturat echipei Honeywell în februarie 2015. M-a atras ideea de a lucra pentru o multinațională și, bineînțeles, de schimbare de carieră. Mi s-a părut foarte interesant să lucrez pentru oameni și să le ofer suport tehnic. Între timp, deși am schimbat echipa din care fac parte, mă simt în continuare ca o mică „piatră de temelie” pentru un business așa de mare.

Răzvan Marin: Fac parte din echipa Honeywell de peste patru ani. Pe lângă faptul că am găsit aici o oportunitate să-mi dezvolt cunoștințele dobândite în timpul facultății, am găsit și oameni care s-au arătat de la început deschiși să mă ajute în orice am avut nevoie.

 

Care este acel detaliu care te face să vii la muncă zâmbind?

Florina Stănescu: Oamenii cu care lucrez mereu mă fac să zâmbesc. Am o echipă minunată și știu mereu că pot conta pe ajutorul colegilor la nevoie. Bineînțeles, faptul că le pot oferi, la rândul meu, sprijin în situațiile critice ne ajută să menținem armonia în echipă.

Răzvan Marin:  Ca să reușești să vii la muncă zâmbind trebuie să fii o persoană echilibrată și în viața personală. Se întâmplă totuși să nu ajungi la muncă zâmbind, dar să reușești să pleci zâmbind de la birou. Aici intervin colegii, dar și pasiunea pe care o pui în munca depusă. Am găsit în Honeywell oameni cu aceleași pasiuni ca mine și deseori discutăm despre acestea.

 

Ce te determină să fii dedicat companiei Honeywell Romania pe termen lung?

Florina Stănescu: Sunt multe oportunități de a învăța și de a avansa în carieră. De când m-am alăturat companiei, în ambele echipe în care am lucrat, am acumulat un nivel de cunoștințe ridicat și am fost promovată imediat. De asemenea, activitatea de zi cu zi nu îmi lasă timp să mă plictisesc.

Răzvan Marin: În Honeywell am ocazia de a mă dezvolta și de a crește profesional, iar colegii mi-au devenit prieteni în ultima perioadă și asta chiar mă motivează să vin zi de zi la birou.

 

Ce i-ai spune unui tânăr care se întoarce în țară și vrea să se angajeze la Honeywell Romania?

Florina Stănescu: Cu siguranță l-aș îndruma să aplice la joburile din compania noastră. Sunt variate și sunt convinsă că unul dintre acestea i s-ar potrivi. Suntem mereu în căutare de tineri dornici să se dezvolte.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Răzvan Marin: L-aș încuraja să facă acest pas și să se implice în orice activitate, oricât de neînsemnată i s-ar părea. Într-o companie e important să ne cunoaștem între noi, căci așa apar și oportunitățile.

 

Dacă ai avea posibilitatea să-ți schimbi jobul pentru o zi în companie, ce ai alege să faci?

Florina Stănescu: Ar fi foarte interesant să văd pentru o zi cum lucrează echipa de IT. Mi-a plăcut întotdeauna să mă implic în situațiile tehnice și, bineînțeles, chiar și în cadrul echipei mele încerc să rezolv problemele colegilor atunci când e ceva urgent.

Răzvan Marin: Întotdeauna am fost curios de activitatea departamentului de HR din companie. Mi-aș dori să fiu HR Manager pentru o zi, pentru a înțelege mai bine ce presupune acest rol și cum e să coordonezi oamenii dintr-o multinațională.

 

Care a fost acea experiență din companie care te-a făcut să-ți învingi anumite temeri?

Florina Stănescu: Am lucrat destul de mult pe partea de suport clienți și experiența aceasta m-a ajutat să îmi înving frica de a vorbi la telefon. Îmi era foarte greu în trecut să contactez telefonic pe cineva, chiar și când era vorba doar de a afla o informație. Acum însă nu mai am această problemă.

Răzvan Marin: Am avut și încă am într-o oarecare măsură teama de a vorbi în public. Am reușit să trec peste această temere de fiecare dată când am participat la prezentări în fața unor persoane necunoscute.

 

Ce ai învățat de când ești în Honeywell Romania?  Prin ce te consideri mai valoros acum?

Florina Stănescu: Am învățat multe lucruri tehnice. De exemplu, pot explica cum funcționează tehnologiile critice din cadrul clădirilor, cum ar fi sistemul de aerisire sau cel antiincendiu. Acest lucru mă ajută să explorez pe viitor diverse sectoare în care m-aș putea specializa.

Răzvan Marin: În Honeywell am evoluat atât din punct de vedere tehnic, pe partea de inginerie, cât și din punctul de vedere al abilităților personale. Am învățat să-mi controlez emoțiile, am învățat să ascult oamenii, să le înțeleg nevoile și să-i ajut.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Să facem cunoștință cu angajații Novotel

Să facem cunoștință cu angajații Blue Point

Să facem cunoștință cu angajații Mega Image

 

Categorii:
HR Speed Dating

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*