HR Speed Dating Mega Image
HR Challenge

HR Speed Dating, Runda #3

Să facem cunoștință cu doi angajați Mega Image!

E clar că trăim într-o societate care s-a obișnuit cu schimbarea, cu toate că uneori preferăm să rămânem într-o bulă în care lucrurile au timp să se așeze. Dar, în HR, bula aia nu rezistă mult timp și suntem forțați să ne adaptăm rapid la valurile de schimbări care vin peste noi. De aceea e reconfortant ca din când în când să iei legătura cu angajații care și-au dovedit loialitatea în compania ta și să te bucuri că oamenii mai și rămân, unii chiar 22 de ani! Astăzi, la runda #3 a HR Speed Dating, am stat de vorbă cu doi angajați longevivi Mega Image. Să vedem ce-au avut de zis!

 

Florina Nichifor

Șef Departament Mega Image Obregia

 

Mihai Spulber

Retail Operations Vice-President

 

De cât timp ești în echipa Mega Image și ce te-a atras la această companie?

Florina: Lucrez în companie de 22 de ani, fiind printre primii angajați ai primului supermarket din București.

Mihai: Am intrat în echipa Mega Image în 2010 ca Chief Financial Officer și am rămas în această poziție până în 2015, când am devenit VP Operațional, funcție pe care o am și azi. Faptul că nu mai lucrasem înainte în retail a fost o provocare binevenită.

 

Ce faci într-o zi de lucru obișnuită?

Florina: O zi de lucru începe cu deschiderea magazinului, după care urmează activitățile zilnice: plasarea comenzilor, verificarea prețurilor produselor din magazin, a planogramelor și a calității produselor fresh. Bineînțeles, pe tot parcursul zilei, interacționez permanent cu clienții care trec pragul magazinului și mă asigur că sunt mulțumiți.

Mihai: Este foarte important pentru mine să fiu aproape de angajații noștri, să discutăm, să vedem ce provocări apar zilnic și, cel mai important, să ne consultăm pentru a găsi mereu cea mai bună soluție. De aceea îmi place să fac vizite în magazine, să vorbesc cu oamenii, pentru a avea un contact direct cu ceea ce se întâmplă pe teren.

 

Dar vreo zi mai neobișnuită ai avut la job? Cum a arătat?

Florina: Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, însă, pentru mine, cele mai frumoase zile au fost când compania mi-a răsplătit activitatea în aniversări la 10 și la 20 ani de vechime în Mega Image.

Mihai:  Mega Image are 600 de magazine deschise, ceea ce înseamnă că nicio zi nu seamănă cu alta. Fiecare zi este diferită și vine cu provocările ei. Cu atât mai mult în zilele de iarnă, când gerul și viscolul ne provoacă și trebuie să implementăm soluții pentru a rezolva totul în timp util.

 

Ce apreciezi cel mai mult la locul tău de muncă?

Florina: Mega Image oferă stabilitate la locul de muncă, dar și o atmosferă plăcută de lucru în mijlocul unei echipe unite.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Mihai: Am găsit la Mega Image o echipă cu mulți tineri, entuziasmați de ceea ce fac, dar și o echipă de profesioniști, unitară și bine pregătită. Mă bucur că am parte de colegi care sunt pasionați și dedicați muncii lor. Recunosc că, de foarte multe ori, îmi găsesc inspirația în echipa din care fac parte.

 

Ce simți că e diferit în companie acum față de primele tale luni ca membru al echipei?

Florina: Compania s-a dezvoltat în timp, a devenit lider de piață, recunoscută pentru calitatea produselor oferite clienților.

Mihai:  Din 2010, de când m-am angajat în Mega Image, și până azi, pot spune că multe lucruri s-au schimbat și totul se dezvoltă în jurul meu. În ceea ce mă privește, am trăit o schimbare majoră când am trecut de la departamentul Financiar la cel Operațional. Trecerea a fost una binevenită, mai ales pentru că m-a ajutat să mă dezvolt, să învăț să gestionez situații noi, chiar și proceduri.

 

Tu cum te-ai schimbat în acest timp?

Florina: Anii au trecut. Evident, nu mai am vârsta la care m-am angajat în Mega Image, dar mă simt puternică, plină de energie și bună-dispoziție.

Mihai: Încă de la început a trebuit să mă adaptez rapid la un mediu de lucru foarte dinamic și informal, în care deciziile se iau rapid, sunt transparente și cu impact imediat.

 

Dacă te-ai putea întoarce în timp, la momentul în care ai aplicat la Mega Image, ce sfat ți-ai da?

Florina: Dacă m-aș întoarce cu 22 ani în urmă, cu siguranță aș face aceeași alegere. Mega Image este parte din viața mea!

Mihai: Să nu vin cu cravată în prima zi de muncă!

 

Și, nu în ultimul rând, ce-ți place să faci în timpul liber?

Florina: În timpul liber citesc. Îmi mai plac călătoriile și iubesc oamenii și animalele.

Mihai: Timpul petrecut alături de familie este unul extrem de important pentru mine, de aceea încerc să organizez câte o vacanță în care să stăm împreună, să descoperim locuri noi și culturi diferite. O altă pasiune a mea este gastronomia, iar acest lucru se îmbină foarte bine cu aceste călătorii în familie, deoarece încercăm mereu noi experiențe culinare.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Să facem cunoștință cu angajații Honeywell Romania

Categorii:
HR Challenge

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*