HR Speed Dating Pepco
HR Challenge

HR Speed Dating, Runda #2

Doi angajați Pepco față-n față pentru prima oară

Atunci când lucrezi într-o companie multinațională, într-o zonă extinsă de retail, e dificil ca angajații tăi să se cunoască între ei. Se creează automat bariere de distanță și de comunicare, pe care noi însă credem că le poți depăși cu ajutorul unor exerciții cum este și HR Speed Dating. Astfel, astăzi i-am provocat pe cei de la Pepco România la o sesiune de discuții cu doi colegi care nu se întâlnesc prea des (sau chiar niciodată), ocazie perfectă să stea de vorbă, să se cunoască și să ne spună ce îi face #HappyLaJob.

 

Polina Pocitari

Manager Financiar Pepco România

 

Ștefan Georgian Georgescu

Casier Senior Magazin Pepco Buzău 1

 

Ce-ți place să faci la job cel mai mult?

Polina: Interacțiunea umană e partea care mă binedispune mereu. Trebuie să fiu la curent cu tot ce se întâmplă în companie ca să-mi fac job-ul de zi cu zi și îmi face plăcere să discut oricând cu persoanele din celelalte departamente.

Georgian: Îmi place tot ce fac. Îmi place să interacționez cu oamenii și îmi doresc clienți care să zâmbească la ieșirea din magazin.

 

Cum arată o zi de lucru pentru tine?

Polina: O zi de lucru începe cu o cafea și un to do list. Îmi face mare plăcere să duc la bun sfârșit lucruri completate pe listă în timpul săptămânii. În rest, zilele de lucru sunt diferite – unele sunt petrecute mai mult în întâlniri cu colegi și parteneri, altele lucrând la calculator. În oricare dintre situații, mă bucur să-mi regăsesc aceeași energie și același entuziasm care m-au motivat încă de la început.

Georgian: O zi obișnuită începe dimineața. Alimentez casierii și deschid magazinul. Fac un tur de sală să văd unde e mai mare nevoie de marfă, întocmesc un plan și ne apucăm de treabă. De asemenea, acordăm asistență clienților de câte ori ni se cere ajutorul.

 

Ce te-a atras la Pepco atunci când ai hotărât să te alături echipei?

Polina: Am fost cucerită de conceptul „Mai mult cu mai puțin… zilnic!”. Am fost convinsă că românii vor îmbrățișa cu drag acest nou tip de magazin. M-a atras și provocarea de a face parte dintr-o echipă de profesioniști. Azi, când văd cât de mult am crescut împreună și cât de repede continuăm să ne dezvoltăm, sunt mândră că fac parte din marea familie Pepco.

Georgian: Terminasem liceul și trebuia să pășesc în altă etapă. Magazinul Pepco era deschis în Buzău doar de trei luni. M-am interesat de companie, am văzut ce repede se dezvoltă și am știut că un post aici va fi de viitor pentru mine.

 

Cum ai descrie colaborarea cu colegii?

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Polina:  Avem o relație foarte bună atât profesional, cât și uman. Ne place să stăm la o cafea în timp ce împărtășim informații și idei, să ne ajutăm și să ne susținem reciproc, mai ales cu vorbe bune și atitudine prietenoasă.

Georgian: Suntem o echipă frumoasă, sudată. Ne înțelegem foarte bine, comunicăm și ne completăm. Suntem persoane care știu să și glumească, dar să și muncească cu spor.

 

În timpul liber ce-ți place să faci?

Polina: Îmi dedic timpul liber familiei și fiului meu de 4 ani. Alături de el am descoperit locuri minunate în București, precum Muzeul Aviației sau Muzeul CFR. Momentele dedicate doar mie le petrec alergând în parc sau în sala de sport. Astfel, mă încarc cu energie pentru următoarea săptămână și reușesc să înfrunt mai curajos provocările profesionale zilnice.

Georgian: Timpul liber mi-l petrec în compania prietenilor și a familiei. Ies în club cu prietenii, vizionez filme și joc jocuri online de tip battle arena.

 

Cum treci peste zilele de lucru mai stresante?

Polina:  Nu am o rețetă pentru zilele stresante, dar atunci când ajung acasă, încerc să mă detașez de ele. Seara, din Director Financiar mă transform în mamă, iar acele 3-4 ore de activități simple, dar atât de importante pentru un băiețel de 4 ani, mă calmează și mă inspiră pentru a începe fresh o nouă zi.

Georgian: Foarte simplu: planific și organizez, iar membrii echipei noastre sunt de mare ajutor pentru că se completează unii pe alții în îndeplinirea sarcinilor.

 

Ce ai învățat lucrând la Pepco?

Polina:  De când sunt aici, am învățat să am toată încrederea în colegii mei și în munca pe care ei o depun. Suntem cu toții diferiți, fiecare cu modul lui de management și de comunicare, dar, în primul rând, suntem o echipă și împreună lucrăm pentru atingerea obiectivului nostru comun, mai exact dezvoltarea brandului Pepco în România.

Georgian: Cele mai importante lecții sunt: responsabilitatea, munca în echipă, organizarea și coordonarea pentru îndeplinirea sarcinilor.

 

Ce i-ai spune despre Pepco unui prieten care vrea să aplice la un job aici?

Polina: Este o companie cu o atmosferă minunată, cu o echipă de profesioniști care nu poate decât motiva alt profesionist. Este adevărat că succesul unei companii depinde de multe lucruri, dar, în același timp, nicio companie nu poate deschide 150 magazine în mai puțin de 3 ani fără susținerea unor oameni dedicați extraordinari.

Georgian: I-aș recomanda cu plăcere. Pepco e o companie stabilă, în ascensiune, unde poți evolua.

Categorii:
HR Challenge

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*