HR Challenge

Office View: Viața de model și dinamica spațiului de lucru

Cum e să ai biroul peste tot prin lume

Viața de model nu e toată glossy și strălucitoare, cum ne-am imagina. De multe ori ședințele foto sau video pot să se întindă pe zile întregi, iar condițiile de lucru să fie departe de a fi confortabile. De mai bine de 18 ani, Anca face modelling, fiind unul dintre cele mai bine cotate modele din România. A apărut pe copertele celor mai multe reviste de la noi și din afară, în multe campanii ale unor branduri mari, în videoclipuri și scurtmetraje.

viata de model

Anca Tiribeja, model @One Models, foto: Alex Gâlmeanu

Spațiul de lucru al Ancăi e la fel de dinamic ca meseria sa. Poate să lucreze bine-mersi într-un studio foto, unde am și fotografiat-o, sau, din contră, „biroul” său poate să fie în cele mai neașteptate locații în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Cel mai neobișnuit de până acum a fost Bubble Palace-ul lui Pierre Cardin din sudul Franței, iar cel mai challenging shooting a fost filmarea cu Daniel Askill, artist și regizor australian: trei zile în apă rece, aproape goală, în fața a 40 de oameni din echipă, fiind răcită și pe tratament cu antibiotice.

A ajuns să facă modelling printr-o întâmplare: la 14 ani mergea pe stradă și directorul agenției One Models a remarcat-o.

„Am simțit pentru prima dată în viață că aș putea fi o fată drăguță, nu doar o adolescentă slabă și nesigură pe ea, care mergea la școală cu două perechi de pantaloni doar că să pară mai grasă și să se integreze cât de cât în colectiv.”

Muzica e cea care o ajută să-și facă jobul mai bine, o inspiră și o ajută să intre mai ușor în personajul pe care trebuie să-l interpreteze. Modellingul nu e un job unde să existe monotonie, iar asta ajută la procesul de creație. Pentru că echipa cu care lucrează e întotdeauna alta, Anca are mereu și colegi noi, iar asta o vede ca pe un plus, căci te scoate din zona de confort. Sunt însă și dezavantaje: nu știi ce te așteaptă, nu te poți pregăti îndeajuns, ești mereu pe drumuri și devine destul de obositor.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Acum trei ani Anca a început să treacă și în spatele camerei, iar acum are joburi și ca fotograf, nu doar ca model. Mai puțin știut despre ea e faptul că face și styling, având în portofoliu atât un videoclip pentru Kylie Minogue, cât și unul pentru revista Dazed & Confused.

„Sunt obișnuită să lucrez oriunde, cu multă gălăgie, pe stradă, cu oameni în jur. Mă concentrez pe ce am de făcut, sunt doar eu și camera. Dar lucrez mai ușor când sunt înconjurată de lucruri ce mă inspiră: un castel în Italia, un muzeu în Franța sau o plajă tropicală.”

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Office View: Cum arată o zi din viața unui bucătar?

Office View: Cum arată biroul ideal?

Office View: Cum e să lucrezi într-o farmacie?

Categorii:
HR ChallengeOffice View

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*