Update

Topul domeniilor preferate de români în 2017

Studiu eJobs

eJobs a analizat pe parcursul anului 2017 preferințele candidaților atunci când își caută un loc de muncă. Iar rezultatele studiului arată că cel mai căutat domeniu de către români a fost cel al vânzărilor, în ciuda faptului că în această industrie s-a remarcat pe parcursul anului o criză acută de forță de muncă.

Vânzările au fost urmate de domenii precum logistica, ingineria, managementul, contabilitatea și finanțele, transporturi și, nu în ultimul rând, resursele umane. La coada clasamentului s-au aflat asigurările, media, radio & televiziune, chimie & petrochimie.

 

Preferințe în funcție de experiență

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Și aici s-a confirmat faptul că cei care încă nu au experiență de muncă vor să facă internship-uri, voluntariat sau să lucreze în ONG-uri, pentru că așa își pot crește șansele de a rămâne în compania unde au parcurs un astfel de program. Următoarele pe listă au fost joburile din domeniul imobiliar, cu 38% dintre candidații cu mai puțin de un an experiență.

topul domeniilor preferate

Topul domeniilor preferate de români în funcție de gen

 

Preferințele femeilor și ale bărbaților în ce privește domeniile în care vor să lucreze au fost diferite. Dacă femeile au preferat domenii precum secretariatul, resursele umane sau relațiile publice, bărbații au căutat domenii mai tehnice, cum ar fi transporturile, construcțiile, ingineria, comerțul sau IT-ul. Totuși, domeniile în care a existat un echilibru de gen au fost internet/ e-commerce și radio & televiziune, aici rata de căutare atât în rândul bărbaților, cât și a femeilor fiind de 50%.

topul domeniilor preferate

Categorii:
Update

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*