Update

Topul domeniilor preferate de români în 2017

Studiu eJobs

 

Domenii preferate în funcție de regiune

 

Domeniile în care au căutat să se angajeze candidații din București au fost, preponderent, publicitate și media, urmate de internship-uri, internet/e-commerce și radio & televiziune. De asemenea, cele mai importante sectoare de activitate, preferate de candidații din centrul țării pentru angajare, au fost: juridic, imobiliare și pharma.

topul domeniilor preferate

Top domenii preferate în funcție de vârstă

 

Domeniile în care vor să lucreze românii, de asemenea, au fost diferite în funcție de vârsta candidaților. Dacă tinerii cu vârste între 25 și 34 de ani au ales în mare parte IT-ul, adică 57% dintre respondenți, cei între 55 și 64 de ani nu s-au arătat interesați de acest domeniu, în condițiile în care doar 1% dintre respondenții cu această vârstă au ales industria IT, aceștia orientându-se mai mult spre construcții, inginerie sau transporturi.

topul domeniilor preferate

Pentru Generația Z, cea care abia intră în câmpul muncii, cele mai de interes joburi au fost internship-urile. Ei au înțeles că fără experiența din timpul facultății le este destul de greu să își găsească un job după absolvirea studiilor.

Categorii:
Update

Editor // Absolventă de Relații Economice Internaționale (ASE Bucureşti), scrie de peste patru ani despre provocările cu care se confruntă piața muncii. Pasiunea pentru nevoile angajaților și ale companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu HR-ul. Ulterior, a ocupat poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*