record
Update

Record de aplicări și candidați pe eJobs în 2020

Descoperă care sunt așteptările și pentru ianuarie 2021

Anul 2020 a însemnat un interes mult mai mare din partea candidaților pentru a aplica la joburi și pentru  a fi mai bine informați despre ceea ce se întâmplă în piața muncii. A fost anul în care au învățat că este important să facă diferența când aplică pentru un loc de muncă și mulți dintre ei și-au dezvoltat abilități care le-au permis să treacă peste provocările pe care pandemia le-a adus în multe domenii de activitate. Iar schimbarea comportamentului candidaților s-a văzut în cifrele record de pe eJobs.ro pentru 2020.

 

Anul cu record de aplicări și candidați

2020 a fost anul recordurilor în materie de aplicări, dar și în ceea ce privește numărul celor care au căutat să se angajeze. eJobs România a încheiat anul cu 4,6 milioane de candidați în platformă, dintre care peste 300.000 de români făcându-și pentru prima oară cont pe eJobs.ro, anul trecut. De altfel, angajarea a fost, pe tot parcursul anului, principalul obiectiv profesional al românilor, mai mult de jumătate declarând că au în plan să-și schimbe jobul sau să se angajeze, în cazul celor care au rămas fără loc de muncă.

„Acest plan este mult mai des menționat de candidați decât dorința de a obține o mărire salarială, de primi anumite beneficii sau de a fi promovați, așa cum se întâmpla în anii trecuți. Estimez că 2021 va fi un an în care vom vedea candidați extrem de competitivi, agili și care vor escalada mult mai ușor provocările de pe piața muncii. Ultimul an i-a călit și cred că vom vedea și efecte pozitive ale acelei perioade grele”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Record estimat și pentru ianuarie 2021 față de alți ani

Luna ianuarie a început în forță, cu peste 500.000 de aplicări în primele două săptămâni ale anului și aproape 70.000 de oameni care și-au trimis CV-ul pentru angajare.

„Foarte important de menționat este faptul că aceste rezultate trebuie raportate la numărul de zile lucrătoare care au fost până acum în ianuarie. Media pe zi este, deci, mai mare decât în mod normal și lucrurile nu par să fie temporare. În ritmul acesta, până la finalul lunii, vom depăși 1,5 milioane de aplicări și vom atinge, din nou, un record istoric”, explică Bogdan Badea.

 

Domeniile care se bucură de interesul candidaților

Totodată, și numărul de joburi a fost mai mare decât în decembrie. Mai mult de 7.000 de locuri de muncă au fost postate de la începutul anului și până acum, retailul, banking-ul, IT-ul și industria de telecomunicații fiind cele mai active din acest punct de vedere.

Sunt industrii care și anul trecut au avut un număr mare de joburi noi scoase în piață și care s-au bucurat, totodată, și de un interes crescut din partea candidaților. Atenția acestora a fost atrasă și de joburile care pot fi făcute de acasă. Ca new-entry pe 2020, ce merită luat negreșit în calcul și pentru începutul lui 2021 este cuvântul „acasă”, prezent în căutările de pe eJobs.ro și-n versiunile „remote” sau „work from home”, mai spune Bogdan Badea despre tendințele anului 2020 care vor avea continuitate și în 2021. 

Toate schimbările anului trecut, precum și principalele trenduri pentru 2021 sunt prezentate pe larg în ediția din acest an a raportului Review & Trends, realizat de eJobs România, disponibil aici în varianta integrală.

În acest moment, peste 16.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. 

 

Ți-a plăcut articolul despre cifrele record de pe eJobs? S-ar putea să-ți placă și:

Cum va arăta piața muncii în 2021 

Interviu de angajare video. Care sunt avantajele

 

Categorii:
Update

Leave a Reply

*

*