management
Update

Cei mai dinamici candidați din piața muncii

Află din ce poziții vin cei care au aplicat la cele mai multe joburi!

Angajații din pozițiile de management au fost, anul acesta, candidații cei mai interesați de schimbarea jobului. În ciuda așteptărilor, cei mai stabili au fost cei din categoria entry-level, potrivit datelor eJobs.

În medie, un angajat dintr-o poziție de management a aplicat la 26 de job-uri de la începutul anului şi până acum, mai mult decât orice altă categorie de candidaţi. În total, peste 730.000 de aplicări au fost înregistrate de cei aproape 28.000 de angajații din pozițiile de management şi executivi activi pe platforma de recrutare online eJobs.

 

Cine îi urmează pe angajații din pozițiile de management?

Următorii după angajații din pozițiile de management, au fost cei din segmentul mid-level şi senior-level, fiecare dintre ei cu o medie de 21 de aplicări, în perioada ianuarie-noiembrie 2019. Cumulat, au adunat aproape 4 milioane de aplicări anul acesta.

Cei care au căutat o poziție entry-level au aplicat, în medie, la câte 20 de joburi de la începutul anului, numărul de aplicări înregistrate de ei depăşind pragul de 2,7 milioane. Asta deși cele mai multe joburi existente în acest moment în piață se adresează celor cu nivel minim de experiență.

„Când vine vorba de manageri, toată lumea îşi imagineză că sunt asaltaţi de oferte de angajare şi că schimbarea job-ului vine mai degrabă ca răspuns la o propunere primită şi nu ca un efort proactiv de a găsi altceva. Cu toate acestea, 2019 a fost anul surprizelor pentru recrutori, care, potrivit cifrelor noastre, par să fi avut mai multă lejeritate în găsirea unui manager decât a unui junior. Rata mai mare de aplicare decât în cazul celor aflaţi la început de carieră se explică şi prin faptul că o poziţie de conducere are o listă mult mai lungă de criterii care trebuie bifate de candidaţi şi, prin urmare, angajarea se face mai greu. Din acest motiv, pentru a obţine jobul dorit, în unele cazuri, managerii sunt nevoiţi să aplice pentru mai multe job-uri decât candidaţii din poziţii de entry level”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

În ceea ce privește categoriile de vârstă cele mai mai interesate de schimbarea job-ului, pe primul loc s-au aflat candidații cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani (22 de aplicări, în medie, pentru fiecare candidat), urmați de cei din segmentul 36-45 de ani (20 de aplicări / candidat) și de cei cu vârste de peste 45 de ani (19 aplicări / candidat). Cea mai redusă activitate au avut-o candidații aflați la început de carieră, care au aplicat, în medie, la 17 job-uri de la începutul anului și până acum.

Peste 8,2 milioane de aplicări au fost înregistrate prin intermediul eJobs în intervalul ianuarie-noiembrie 2019, în creștere cu aproximativ 500.000 față de aceeași perioadă a anului trecut. În prezent, aproape 30.000 de locuri de muncă sunt disponibile pe eJobs.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Robot, recrutez om full-time

Topul salariilor în resurse umane

Cursuri resurse umane: descoperă cele mai tari evenimente

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*