salarii-resurse-umane
Salarii

Topul salariilor în resurse umane

Studiu eJobs

Salariul mediu net pe care îl câștigă un specialist în recrutare din România este de 3.000 de lei, potrivit datelor din Salario, comparatorul de salarii creat de eJobs.

Cel mai mare salariu mediu este oferit de angajatorii din București. Un specialist în resurse umane câștigă în medie 3.470 de lei net. Pe de altă parte, cel mai mic salariu mediu este în Satu-Mare, în medie,  2.750 de lei net.

 

Slovacia deschide topul țărilor care coboară sub pragul de 1.000 de euro lunar, companiile oferind angajaților din departamentul HR salarii medii de 928 de euro. Lituania se află pe următorul loc, cu 908 euro pe lună, clasamentul continuând cu Letonia (899 de euro) și Ungaria (839 de euro).

Dacă până acum Bulgaria era țara cu cele mai mici salarii din regiune, în acest caz nu doar că nu se află pe ultimul loc, dar detronează și Serbia, oferind salarii de 748 de euro pe lună, în timp ce angajatorii sârbi raportează încasări nete lunare de 729 de euro. România, este, astfel, singura țară din regiune care coboară sub pragul de 700 de euro.

”Cu toate acestea, HR-ul este unul dintre domeniile cel mai puțin căutate de specialiștii români care vor să emigreze. Deși știu că în afară ar putea câștiga mult mai bine, iar în Europa de Vest și în regiunea nordică diferențele sunt chiar mai mari decât cele de la nivelul regiunii, cei care vor să emigreze caută alte domenii precum vânzările, sectorul financiar sau IT-ul. Un specialist în resurse umane care ar vrea să emigreze în Finlanda, spre exemplu, ar trebui să se aștepte la un salariu mediu de 2.310 euro pe lună”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

De la începutul anului și până acum joburile din resurse umane au adunat aproximativ 370.000 de aplicari, dintr-un total de aproape 3,7 milioane de aplicări. În acest moment, pe eJobs sut circa 500 de locuri de muncă destinate specialiștilor în resurse umane.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citești și:

Plan de carieră: cum gândești dezvoltarea oamenilor în companie

Decodificarea recrutării în HR

Recrutare fără prejudecăți

Categorii:
Salarii

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*