Video marketing anunt
Employer Branding

De ce ai nevoie de video marketing în recrutare acum

Atrage mai mulți candidați cu un anunț video

Toate tendințele ne indică, de câțiva ani deja, că trăim în era video marketing-ului, în care conținutul video a devenit indispensabil pentru orice domeniu și industrie. Iar 2020 ne-a demonstrat din toate punctele de vedere cât adevăr există în aceste tendințe. Majoritatea discuțiilor și meeting-urilor le-am mutat în online prin video conferințe, pe eJobs organizăm interviuri video pentru a ne proteja și pe noi, și pe candidați, iar cu un anunț de angajare video atragem sute de aplicanți. 

Mai mult decât atât, toate sunt strâns legate între ele, așa cum au început să descopere toți angajatorii. Dacă în trecut, în cadrul unui interviu, îi puteam prezenta unui candidat biroul în care va lucra sau pe viitorii colegi, acum, de la distanță, suntem nevoiți să îi prezentăm cultura companiei altfel. Iar cel mai simplu mod de a face acest lucru și de a începe procesul de onboarding e printr-un anunț de angajare video.  

 

Ce companii folosesc deja video marketing?

Cu siguranță cunoști exemple faimoase de la companii străine, care folosesc de mult video marketing-ul pentru a se promova ca angajatori. Dar poate nu știi că deja există o mulțime de companii care fac acest lucru și în România. 

Otto Broker, compania de asigurări, își începe îndrăzneț video-ul de recrutare, susținând că „Nimeni nu crește visând să lucreze în asigurări”, dar descrie ulterior alegerea ca o decizie matură de a-i ajuta pe ceilalți să-și împlinească chiar și cele mai riscante visuri.

E.ON optează în schimb pentru un video detaliat despre companie, care include prezentarea tuturor sediilor, descrierea câtorva angajați cheie și detalierea beneficiilor, toate lucruri foarte importante pentru candidați și care demonstrează un nivel ridicat de transparență.

Provident a ales să prezinte pe scurt o zi din viața unui reprezentant de vânzări, subliniind flexibilitatea rolului, echilibrul viață-job și beneficiile salariale, despre care de multe ori evităm să vorbim, dar care sunt extrem de relevante pentru orice candidat. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

De ce să folosești și tu video marketing?

E clar că avem nevoie de conținut video în recrutare, dar asta nu schimbă faptul că implică un cost mai mare decât suntem de obicei pregătiți să investim, iar asta înseamnă că avem nevoie de indicatorii de performanță potriviți pentru a convinge top managementul să ne susțină în demersul nostru. 

Conform CareerBuilder.com, anunțurile de job care conțin cel puțin un video primesc cu 35% mai mulți aplicanți decât anunțurile tip text. În plus, conform OnGig.com, candidații petrec în medie 55 de secunde pe un anunț de job clasic, pe când pe un anunț video petrec în medie 2 minute și 54 de secunde, mărindu-ți șansele de a-ți face compania remarcată chiar și atunci când candidatul nu alege fix în acel moment să aplice. Va ține minte anunțul tău și va reveni cu siguranță asupra lui sau asupra altor posturi publicate de tine. Ai, așadar, toate motivele să te folosești de video marketing în recrutare.

 

Ce faci cu un video despre companie? 

Unul dintre avantajele conținutului video e că nu e de unică folosință. Nu-l faci ca să-l folosești o singură dată. 

Urcă-l pe pagina voastră de cariere, pe YouTube, Vimeo și pe toate canalele voastre de social media. Taie secvențe scurte din el și folosește-le în Stories, Reels sau pe TikTok. Roagă-ți angajații să-i dea share, să filmeze și ei scene similare cu telefoanele mobile și să le publice în social media, iar astfel îți vei crește atât nivelul de engagement, cât și brand awareness-ul. Îi poți motiva chiar printr-un concurs, invitând poate chiar candidați care încă nu sunt în compania ta să participe. 

Și, desigur, poate cel mai important lucru pe care îl poți face e să publici un anunț Premium Video pe eJobs.ro, singura platformă unde poți posta în acest moment un video ad. Cu ajutorul lui vei atrage o medie de 350 de aplicanți, îți vei mări rata de prezență la interviu cu 40% și îți vei promova brandul de angajator, toate în același timp. În plus, dacă nu ai un video de prezentare încă, tot eJobs te poate ajuta cu producția lui, asigurându-ți tot: de la concept până la scenariu și de la casting până la filmare și editare. 

Așadar, ai toate motivele pentru care să alegi să faci video marketing în recrutare, dar și toate resursele necesare pentru a crea un video memorabil. Lasă-ne datele tale de contact în formularul de mai jos, iar un reprezentat eJobs te va contacta pentru a te ajuta cu video-ul tău!

  Am nevoie de asistență cu producția video-ului meu

  Categorii:
  Employer BrandingHR TrendsRecrutareUpdate

  Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

  Leave a Reply

  *

  *