talent acquisition social media
Recrutare

Talent acquisition în social media

Cum găsești candidați pe platformele de socializare?

Să publici joburile tale pe o platformă de recrutare e cu siguranță cel mai eficient mod de a atrage oamenii de care are nevoie echipa ta. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să ignori și toate celelalte canale existente, care te pot ajuta nu doar în procesul de talent acquisition, dar și în employer branding.

 

Cum pot atrage mai multe talente prin social media?

Poți începe cu pași mici. Dă-le share joburilor tale în social media, pe cât mai multe conturi posibile:

  • Pe paginile de companie de pe diverse platforme de socializare. Nu te limita aici doar la conturile dedicate brand-ului de angajator; încearcă și pe cele corporate;
  • Pe grupurile potrivite. Vrei să atragi anumiți specialiști? Caută grupurile dedicate profesiei lor și propune-le să aplice!
  • Pe profilul tău personal. Dacă simți că ar fi candidați potriviți printre prietenii tăi.

Roagă-ți și colegii să posteze joburile pe conturile lor! Nu știi niciodată de unde sare iepurele. Și când spunem „iepure”, ne referim la talentele latente care s-ar putea ascunde printre prietenii și cunoștințele colegilor tăi. În plus, așa vei putea afla ușor și ce colegi sunt dornici să promoveze compania și posturile disponibile. În aceștia vei găsi deseori și colegii ideali pentru pozițiile de ambasadori de brand.

Mai mult, conform JobVite.com, aproximativ 50% dintre candidați își găsesc noi joburi datorită recomandărilor prietenilor.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Soluții dedicate pentru social talent acquisition

Dacă vrei să fii și mai proactiv în căutarea ta, alege să îți promovezi anunțurile de angajare de pe eJobs.ro prin #JobulZilei, o rutină editorială creată de echipa eJobs, care îți oferă acces la o comunitate activă de 380.000 de fani, dar și la aproximativ 45.000 de candidați potriviți, targetați special conform profilului tău de candidat ideal. Cere-i account managerului tău de la eJobs mai mult detalii sau adaugă în coș „promovarea în social media” împreună cu orice achiziție de anunț de pe eJobs.ro.

P.S. Anunțul Premium Video include din start și promovarea în social media!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum faci un plan de recrutare

Cum atragi candidați din generația Z

Cum recrutezi fără un buget generos?

Categorii:
Recrutare

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*