birou în mișcare
Update

Pune-ți rotițele în mișcare ca să-i miști pe ei

Mix & Match: importanța creativității în wellbeing

Știai că e indicat ca fiecare angajat să facă cel puțin 250 de pași pe oră? Nu sună așa de mult, nu? Într-adevăr, nu sună mult, cel puțin până când îți dai seama că asta se traduce în 2.250 de pași în 9 ore, adică aproape 2 km care trebuie parcurși cumva, prin birou.

 

Cum îți pui angajații în mișcare?

În primul rând trebuie să ieși din bulă. Nu te mai gândi la sport ca la ceva de care beneficiază doar angajatul și pe care ar trebui să îl facă doar în timpul liber. De sănătatea angajatului beneficiezi și tu, ca angajator. Nu te gândi că e suficient că i-ai asigurat un abonament la o sală de sport sau că ai amenajat o sală de fitness adevărată în propriul birou. Asta nu schimbă faptul că angajatul tău petrece cel puțin șase ore din zi stând jos. Trebuie să-l pui în mișcare nu doar zilnic, ci în fiecare oră. Iar pentru a face asta trebuie să devii mai creativ și mai jucăuș.

 

Ce fel de activități poți organiza la job?

Oferă-le angajaților tăi brățări de fitness și organizează concursuri cu premii atrăgătoare. Premiile pot fi produse branded sau chiar zile libere suplimentare. Poți, spre exemplu, să introduci un program inedit de urcat scările și renunțat la lift, iar toți angajații care finalizează challenge-ul, un anumit număr de etaje urcate la final de săptămână, să zicem, să fie înscriși automat într-o tombolă pentru un premiu cool. Numărul de etaje urcate poate fi contorizat cu ușurință cu ajutorul brățărilor de fitness pe care le-ai oferit.

Ideea e să experimentezi. Să te joci! Vezi ce merge și ce nu merge și să nu-ți fie teamă să testezi noi activități! E adevărat că nu toți angajații tăi vor fi fericiți cu toată nebunia asta, dar treptat va deveni parte din cultura organizațională și chiar un beneficiu care va atrage viitori candidați.

 

Cum arată ideea pusă în practică?

Acum șase luni, când ne gândeam noi, adică oamenii din echipa We Are HR & eJobs, la toată treaba asta cu mișcarea la job, am fost surprinși să aflăm că unul dintre colegii noștri din Departamentul de Development avusese aceeași idee cu un an înainte și chiar se pusese pe treabă să schimbe ritmul întregii echipe la sediu.

Ne-a făcut cunoștință cu Badger, proiectul la care lucra de zor – o aplicație care monitorizează pași, kilometri parcurși pe jos sau pe bicicletă și caloriile arse din aceste activități. Nimic nou sub soare până acum. Majoritatea telefoanelor au oricum pedometre, nu-i așa? Ei bine, ce e diferit la Badger e că face fix ce sugeram și noi mai sus: alimentează un spirit competitiv în echipă. Asta pentru că aplicația nu îți numără doar pașii, ci te și plasează într-un clasament cu restul colegilor, dar într-un mod extrem de constructiv, care te pune în mod constant în mișcare.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Badger Dashboard  Badger Statistics  Badger Clasament

 

Desigur, la multe companii ai oricum parte de competitivitate. De ce ți-ai dori-o ca beneficiu? Tot ce pot să spun e că noi am descoperit pe pielea noastră că avem nevoie de acest clasament și această competitivitate ca să ne mișcăm în continuare, așa cum ne propunem să o facem deseori și renunțăm pe parcurs. Ne motivează să vedem că cineva ne-o ia înainte și că e nevoie doar de câteva sute de pași ca să urcăm la loc în poziție. Așa că de ce să nu facem acei pași?

Mai mult, nu e competiție doar de dragul de a obține locul I (deși recunoaștem că și poziția cât mai sus în clasament e super satisfăcătoare); e și de dragul premiilor! Prin Badger am putut scoate la bătaie o mulțime de premii grozave pentru toți angajații eJobs care și-au făcut cont: vouchere pentru cadouri, jocuri video, experiențe și chiar și un PlayStation. Aceste premii puteau fi cumpărate de oricine în aplicație cu ajutorul unor monede virtuale, obținute făcând cât mai mulți pași.

În Badger, fiecare kilometru parcurs se transformă într-o monedă care intră în inventarul angajatului și care poate fi utilizat ulterior pentru a cumpăra un premiu. Valoarea premiului (în monede virtuale) o setezi tu, iar apoi tot ce mai rămâne să faci e să-ți îndemni angajații să se pună în mișcare!

 

Badger Premii  Badger Premii 2

 

Ce-am învățat noi din experiența cu Badger?

 • Că avem colegi cu puteri magice, care-și găsesc cumva timp să alerge sute de kilometri în fiecare lună;
 • Că în ciuda iernii, în luna decembrie, am mers 5082 km toată echipa, adică echivalentul unui drum dus-întors București-Londra;
 • Că tot în decembrie am ars vreo 279.800 de calorii, adică vreo 790 de burgeri;
 • Că am mers mai mult în fiecare zi ca să nu scădem în clasament;
 • Că ne-am transformat pașii în premii faine și că ne pare rău că la școală n-aveam un sistem de recompense așa!

Lecțiile sunt multe, dar te vom lăsa și pe tine să le descoperi. Badger așteaptă să ajungă și-n compania ta și să te pună în mișcare pe tine și pe restul echipei. Ești gata de challenge? Atunci lasă-ți datele de contact mai jos ca să primești mai multe detalii despre Badger!

  Citește și:

  Categorii:
  Update

  Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

  Leave a Reply

  *

  *