birou în mișcare
Update

Pune-ți rotițele în mișcare ca să-i miști pe ei

Mix & Match: importanța creativității în wellbeing

Știai că e indicat ca fiecare angajat să facă cel puțin 250 de pași pe oră? Nu sună așa de mult, nu? Într-adevăr, nu sună mult, cel puțin până când îți dai seama că asta se traduce în 2.250 de pași în 9 ore, adică aproape 2 km care trebuie parcurși cumva, prin birou.

 

Cum îți pui angajații în mișcare?

În primul rând trebuie să ieși din bulă. Nu te mai gândi la sport ca la ceva de care beneficiază doar angajatul și pe care ar trebui să îl facă doar în timpul liber. De sănătatea angajatului beneficiezi și tu, ca angajator. Nu te gândi că e suficient că i-ai asigurat un abonament la o sală de sport sau că ai amenajat o sală de fitness adevărată în propriul birou. Asta nu schimbă faptul că angajatul tău petrece cel puțin șase ore din zi stând jos. Trebuie să-l pui în mișcare nu doar zilnic, ci în fiecare oră. Iar pentru a face asta trebuie să devii mai creativ și mai jucăuș.

 

Ce fel de activități poți organiza la job?

Oferă-le angajaților tăi brățări de fitness și organizează concursuri cu premii atrăgătoare. Premiile pot fi produse branded sau chiar zile libere suplimentare. Poți, spre exemplu, să introduci un program inedit de urcat scările și renunțat la lift, iar toți angajații care finalizează challenge-ul, un anumit număr de etaje urcate la final de săptămână, să zicem, să fie înscriși automat într-o tombolă pentru un premiu cool. Numărul de etaje urcate poate fi contorizat cu ușurință cu ajutorul brățărilor de fitness pe care le-ai oferit.

Ideea e să experimentezi. Să te joci! Vezi ce merge și ce nu merge și să nu-ți fie teamă să testezi noi activități! E adevărat că nu toți angajații tăi vor fi fericiți cu toată nebunia asta, dar treptat va deveni parte din cultura organizațională și chiar un beneficiu care va atrage viitori candidați.

 

Citește și:

Categorii:
Update

Și-a conturat abilitățile de copywriter de-a lungul anilor în advertising, iar recent s-a avântat în freelancing. Îi place să descopere locuri noi și să ia pulsul orașului, întorcându-se mereu la scris. Se implică oricând trup și suflet în proiecte ce au în centru creativitatea.

Leave a Reply

*

*