onboarding
Retentie

Nu arde etape importante din onboarding-ul virtual!

Cum să fii mai aproape de noii colegi

Vin colegi noi în echipă, doar că în condițiile în care lucrăm remote sau hibrid, nu vor avea ocazia să socializeze față în față cu (toți) oamenii la birou. Cum faci ca din fața calculatorului să se simtă parte a echipei? Este provocarea căreia trebuie să-i găsești o rezolvare în condițiile în care o mare parte din ceea ce învață oamenii în prima lună la job este informal. Iată cum poți suda relații în onboarding-ul la distanță:

 

Povestește-le regulile nescrise ale companiei

Ai putea fi tentat să începi discuția cu partea birocratică și cu multe reguli scrise, dar, în condițiile lucrului remote, noii colegi își vor dori să cunoască cultura nescrisă a companiei și culisele echipei, să știe cum sunt oamenii alături de care vor lucra. Nu vor putea să sesizeze nuanțele din comportamentul nonverbal; de aceea, e bine să începi onboarding-ul chiar înainte de prima zi de lucru și să le oferi informații cheie despre „Cum sunt oamenii?” și „Cum se fac lucrurile aici?”. O abordare sinceră și deschisă va fi apreciată de noii colegi.

 

Trimite-le un kit de bun venit

Chiar dacă sună clasic, bucuria și semnificația acestuia sunt mai mari decât la birou. Include obiectele personalizate cu logo-ul companiei, un ghid de onboarding, ușor de parcurs, cu urări de bun venit din partea managerilor și chiar dulciuri cu mesaje motivaționale simpatice.

 

Implică liderul echipei în onboarding!

Contează ca acesta să fie ușor de abordat online și foarte deschis să răspundă întrebărilor. Întâlnirile frecvente one-to-one contribuie mult la integrarea noilor colegi și la un status real despre volumul lor de muncă și starea emoțională. Bucuria și mai mare pentru noul coleg este ca CEO-ul să-l sune în prima zi de lucru sau să participe la o cafea virtuală cu acesta.

 

Alocă-le un mentor

Ideal ar fi ca mentorul să nu fie un manager direct căruia îi raportează. Astfel, noii colegi vor fi mai dispuși să ceară sfaturi atât în carieră, cât și în crearea relațiilor în echipă.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ți-a plăcut articolul despre onboarding virtual? Citește și:

Calcă-le pe urme!

 

3 documentare care ridică moralul echipei

 

 

 

Categorii:
Retentie

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*