job online
Focus

Jobul hibrid – viitorul locului de muncă?

Cu argumente pro și contra

Munca hibrid este una din modalitățile prin care se încearcă o adaptare la schimbările continue din jurul nostru, dar și o conectare între angajați în ciuda elementelor care împiedică întâlnirea fizică a acestora.

 

De ce este munca hibrid o opțiune ideală pentru angajați?

Pot menține un echilibru între muncă și viața personală

Flexibilitatea este un element esențial al fiecărui loc de muncă. Având control asupra orelor în care lucrează, angajații pot să-și elibereze în program timpul de care au nevoie pentru viața lor personală, acesta fiind motivul pentru care un job hibrid (job online & job de la birou) este din ce în ce mai căutat.

 

Au posibilitatea de a lucra din orice colț al lumii

Datorită opțiunii de a lucra de acasă, angajații pot opta să se angajeze la companii fără să mai țină cont de localizarea acestora. În acest fel și angajatorii au acces la un număr mai mare de candidați cu specializare în domeniul în care activează, iar angajații au posibilitatea de a lucra în companii care le satisfac pe deplin nevoile.

 

Pot lucra în intervalele orare în care sunt mai productivi

Având un program flexibil, fiecare angajat poate atinge obiectivele stabilite și poate să ajungă la performanță, deoarece nu îi sunt impuse anumite ore la care să lucreze, ci o face când se simte cel mai bine și mai eficient.

 

Dar totuși, munca hibrid este opțiunea ideală?

Crește sentimentul de izolare al angajaților

Fiecare angajat ajunge să aibă grijă de task-urile individuale atunci când lucrează de la distanță, iar relația de echipă dintre angajați începe să nu semene cu cea care presupune interacțiuni fizice. Există angajați pentru care mediul de la locul de muncă este esențial pentru păstrarea motivației, iar alții care consideră că au nevoie de spațiu personal pentru a fi mai productivi.

 

Dificultatea de a menține rutinele productive

Datorită programului diferit al fiecărui angajat, managerul poate întâmpina provocări când vine vorba de ședințe sau alte activități care implică un număr mai mare de angajați.Vulnerabilitate din punctul de vedere a securității cibernetice

Companiile trebuie să asigure o securitate cibernetică mai sporită din cauza vulnerabilității în fața posibilelor atacuri cibernetice, furt de date sau pierderea datelor stocate. În același timp, angajații au nevoie de traininguri care să-i pregătească când vine vorba despre utilizarea datelor, recuperarea acestora sau folosirea corectă de acasă a platformelor companiei.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Nu există o opțiune ideală când vine vorba de locul de muncă. Fiecare metodă poate fi însă adaptată sau îmbunătățită pentru a găsi un echilibru în rândul angajaților, a echipei și a companiei.

 

 

Ți-a plăcut articolul despre beneficiile și dezavantajele unui job online? Citește și:

Bune practici pentru pregătirea unei conversatii dificile

Cum recrutezi talente cheie în timp record?

20 de lecții despre succes

 

 

 

Categorii:
Focus

Contributor // Geanina este Online Marketing Specialist în echipa Azimut și Content Creator pentru updateED. A descoperit pasiunea pentru marketing din întâmplare și de atunci încearcă să profite de fiecare oportunitate de a activa în acest domeniu. Dinamica tendințelor oferă spontaneitate activității din această industrie și tocmai din acest motiv o face atât de interesantă.

Leave a Reply

*

*