talente cheie timp record skilld
Recrutare

Cum recrutezi talente cheie în timp record?

Prin Skilld, noul serviciu de recrutare de la eJobs

Sunt unul dintre specialiștii norocoși care nu a mai fost nevoit să aplice la un job de ani de zile. Asta pentru că, în ultimii ani, am tot fost recomandată de la un job la altul. Am fost și încă sunt un candidat latent (sau inactiv), iar dacă nu aș lucra în industria muncii, probabil nici nu aș ști ce companii caută să angajeze pentru poziția mea. 

Partea plină a paharului pentru un recrutor care caută să angajeze un specialist ca mine e că sunt suficienți „pești” în marea asta. Dar ce faci atunci când cauți să angajezi un profesionist super specializat, genul acela de candidat care nu a mai fost nevoit să aplice pentru un job de foarte mulți ani? Nu e suficient să publici un anunț de angajare pentru că potențialele talente sunt, majoritatea, pasive. Și nici să îi targetezi prin campanii digitale nu e suficient pentru că e o metodă prea impersonală pentru acești specialiști care deja le au pe toate. În acest caz, care e soluția? Echipa eJobs pare să o fi găsit:

„Pentru companiile care caută să angajeze e o problemă faptul că cei mai buni specialiști sunt, de la un punct încolo, pasivi. Dar pentru acești experți e un confort. Iar dintr-o stare de confort nu ai cum să scoți un candidat prin metode clasice de recrutare. De aceea am dezvoltat Skilld, un nou serviciu eJobs care folosește machine learning pentru a găsi candidați de top, atât activi, cât și pasivi,” povestește Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs. 

 

Cum îți livrează Skilld talente cheie în timp record

Primul pas atunci când apelezi la serviciul Skilld by eJobs e să răspunzi la un brief detaliat despre postul pe care vrei să îl ocupi și genul de talente pe care îl cauți. Apoi, pe baza răspunsurilor tale, echipa eJobs va insera aceste detalii esențiale în programul de căutare.

Skilld indexează mai multe platforme de recrutare, dar și de socializare, precum eJobs, LinkedIn, Facebook și Instagram, și folosește multiple instrumente de căutare și promovare (campanii digitale, social media posting și social recruiting) pentru a localiza candidații tăi ideali, pe baza profilului creat, accesând atât candidații activi, cât și cei pasivi. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ce face în plus acest instrument de căutare e că alege candidații care sunt susceptibili la o schimbare de carieră, folosind un algoritm complex bazat pe multiple criterii. Asta înseamnă că la finalul căutării, metodologia AI utilizată de Skilld livrează o listă scurtă de talente care ar putea ocupa rapid posturile tale. 

Pe lângă această filtrare, echipa eJobs contactează fiecare candidat, se asigură de disponibilitatea acestora, le prezintă jobul și compania, iar apoi organizează un prim interviu prin care să verifice exact cât de bine bifează fiecare candidat brieful stabilit în avans. Astfel, la puțin timp după stabilirea profilului candidatului ideal, Skilld îți poate aduce o listă scurtă de candidați potriviți și calificați la care nu ai fi putut ajunge altfel, iar tu poți trece direct la etapa de interviu final. 

„Skilld este un serviciu care reduce substanțial durata procesului de recrutare și crește, totodată, eficacitatea acestuia. Datorită inteligenței artificiale, putem face o legătură extraordinară, aproape instantă, între descrierea joburilor și abilitățile necesare ale potențialilor candidați. Este un serviciu de care beneficiază atât companiile, cât și talentele,” a adăugat Roxana Drăghici.

Așadar, dacă vrei să angajezi un specialist valoros, care e greu de găsit, poți apela cu încredere la echipa eJobs, care te va ajuta rapid prin Skilld. 

Vrei să afli mai multe despre cel mai nou și exclusiv serviciu eJobs? Lasă-ți datele de contact mai jos, iar un reprezentant eJobs te va contacta pentru a-ți oferi mai multe detalii despre Skilld!


  Categorii:
  RecrutareUpdate

  Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.
  2 Comments on this post.
 • Lăcătuș Mariana
  21 March 2022 at 1:24 pm
  Leave a Reply

  Sa am aces la acest transer ca abonata la nevoie

  • Steluța Năstase-Lupu
   25 March 2022 at 12:06 pm
   Leave a Reply

   Bună, Mariana,

   Cum te putem ajuta?

  Leave a Reply

  *

  *