inteligenta artificiala
HR Trends

eJobs România lansează Skilld, primul serviciu de recrutare rapidă

AI-ul îți scurtează timpul de recrutare!

Pentru a răspunde deficitului de forță de muncă din piață, dar și cererii de candidați cu studii superioare, care a crescut cu 47% față de perioada similară din 2020 și cu 10% față de 2019, eJobs, liderul pieței de recrutare din România, își extinde portofoliul cu o nouă linie de business, Skilld, prin care dorește să eficientizeze și mai mult procesele de recrutare. Află ce beneficii îți aduce Skilld în recrutare, prin inteligenta artificiala, în contextul actual în care piața e practic la un nivel similar cu cel prepandemic, iar mulți dintre angajatori se confruntă din nou cu o criză de talente.

 

Cerere tot mai mare pentru white collar

Doar în ultimele trei luni, cererea de specialiști din categoria white collar, cu studii superioare, a crescut cu 47% față de perioada similară a anului trecut și chiar cu 10% față de 2019, moment în care piața muncii trecea printr-un adevărat boom. Cele mai multe joburi pentru candidații white collar au fost scoase la bătaie de angajatorii din Capitală, Bucureștiul fiind urmat de Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Fiecare dintre aceste orașe de provincie a scos la bătaie peste 11.000 de astfel de locuri de muncă noi doar în ultimele trei luni. 

 

Competiția pentru atragerea specialiștilor crește

Pe fondul creșterii nevoii de candidați cu studii superioare, competiția pentru atragerea acestora e tot mai acerbă în rândul companiilor, iar eforturile de recrutare, tot mai mari, specialiștii fiind din ce în ce mai greu de mulțumit când vine vorba de o nouă provocare profesională. Salariul rămâne principalul criteriu după care aceștia își aleg un job nou, dar la fel de importante sunt și oportunitățile de creștere în carieră, urmate de stabilitatea angajatorului și un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.

E clar că lista de preferințe a candidaților a crescut în ultima perioadă, având în vedere oferta tot mai generoasă de locuri de muncă, dar și eforturile companiilor de a-i atrage. Ca un răspuns la această nevoie a pieței, pentru prima oară pe piața din România, Skilld aduce resursele umane și inteligenta artificiala la aceeași masă pentru a face cererea și oferta să se întâlnească mai repede și mai eficient. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, vom aduce în atenția candidaților susceptibili de o schimbare profesională joburi adaptate profilului lor, inclusiv celor care nu sunt în căutare activă de job. Sună futurist, dar este realitatea lui 2021 și ne bucurăm să fim primii care fac din inteligenta artificiala o normalitate și în sfera HR-ului”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cei mai căutați specialiști în acest moment, deci și cei pentru care se depun cele mai mari eforturi în recrutare, sunt cei din departamentele de vânzări, client service, logistică, alimentație și distribuție, pentru aceștia fiind deschise, în total, în ultimele trei luni, peste 60.000 de poziții noi. 

 

Cum te ajută Skilld în recrutare, prin inteligenta artificiala

Skilld folosește atât baza de CV-uri eJobs, cât și talente latente, identificate prin inteligenta artificiala:

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„Partea bună e că atunci când încercăm să eficientizăm procesele de recrutare pornim deja de la o bază de date de peste 4,6 milioane de CV-uri, câte s-au adunat în universul eJobs în cei aproape 22 de ani de existență pe piața din România. Partea și mai bună e că la ele se adaugă și talentele latente din afara universului nostru și reușim astfel să creăm cel mai mare ecosistem de candidați de pe piața din România și să-i și conectăm cu oferta de joburi de pe piață. Ne dorim ca, până la finalul lui 2023, noua linie de business să reprezinte 10% din cifra de afaceri eJobs”, spune Bogdan Badea.

Cel mai mare beneficiu și, totodată, principalul obiectiv Skilld este scurtarea proceselor de recrutare, lucru benefic atât pentru candidați, care se plâng de durata prea mare a acestora, dar și pentru angajatori. Cei din urmă se confruntă cu creșterea stresului și a orelor petrecute cu astfel de task-uri în contextul accentuării deficitului de forță de muncă din piață și al competiției tot mai acerbe.

„Un specialist în resurse umane poate să scaneze un CV și să-și dea seama dacă e ceea ce caută în sub 10 secunde. Când însă specialistul respectiv are sute, chiar mii de CV-uri de parcurs într-o zi, aceste secunde se transformă în incredibil de multe ore de muncă. Inteligenta artificiala face acest lucru tot în câteva secunde, indiferent de numărul de candidați. Iar să poți să oferi timp în aceste zile, când e, într-adevăr cea mai prețioasă resursă pe care o avem, asta e cu adevărat un lucru mare”, completează Bogdan Badea.

 

Ai găsit utile informațiile din articol? S-ar putea să-ți fie de interes și următoarele articole:

Cine ar fi crezut că AI-ul este și un excelent terapeut?

 

eJobs România lansează Salario, comparatorul de salarii cu peste 130.000 de date

Categorii:
HR Trends

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*