salarii
Update

eJobs România lansează Salario, comparatorul de salarii cu peste 130.000 de date

Află salariile nete pe regiuni

Interesul tot mai mare atât al angajatorilor, cât și al candidaților pentru a afla salariul mediu dintr-un anumit domeniu a mobilizat echipa eJobs. Liderul pieței de recrutare din România, continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor, lansând Salario, comparatorul de salarii în care 130.000 de români și-au introdus deja câștigurile nete lunare. Află regiunile unde se câștigă cel mai bine, domeniile cu cele mai mari salarii nete, dar și cum te poate ajuta în recrutare un anunț în care publici salariul. 


Regiunile cu cele mai mari salarii 

București-Ilfov se află pe primul loc în topul celor mai bine plătite regiuni ale țării, cu un venit mediu lunar de 4.500 lei net, în timp ce județele Timiș și Cluj vin puternic din urmă cu salarii medii nete de 3.500 lei. La pol opus, Vrancea, Vaslui și Dolj sunt județele cu cele mai mici salarii medii, acestea depășind ușor 2.500 lei net. 

Județele cu cele mai mari salarii sunt și cele în care candidații manifestă cel mai mare interes pentru transparentizarea veniturilor, în timp ce locuitorii județelor Mehedinți, Teleorman și Giurgiu sunt cel mai puțin interesați de a afla câștigurile pieței.


Salariile – un subiect de interes tot mai mare

Este un moment potrivit să faci analiză a salariilor după un an dificil și să le corelezi cu așteptările oamenilor, dar și cu realitățile economice. Este un pas important în retenția oamenilor. Câștigi mai multă încredere când te implici și transparentizezi salariile, urmând modelul deja implementat de țările nord-europene.

„În România salariile rămân în continuare un subiect fierbinte, dar și unul tabu. După un 2020 cu plafonări sau chiar scăderi salariale, e necesară din nou discuția veniturilor transparente într-un an de revenire ca 2021, când angajările sunt din nou la nivelul pre-pandemic. Prin Salario încercăm să încurajăm cât mai multe companii să ni se alăture în acest demers al transparenței salariale, model abordat deja cu succes de țările nordice”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Domenii cu cele mai mari câștiguri nete

Cele mai mari salarii nete lunare introduse în comparatorul de salarii depășesc 22.000 lei și vizează funcții de management ca Director General, Manager de Vânzări sau Director Economic. Cele mai bine plătite domenii sunt IT Software, Achiziții și IT Hardware. La celălalt capăt al clasamentului, cel mai slab plătiți sunt românii care lucrează în Au pair/Baby sitting/ Curățenie, Confecții și Office/Back-office/Secretariat.

 

Cu 40% mai multe aplicări pentru anunțurile care afișează salariul

Datele ne arată că transparența salarială aduce cu sine numai beneficii de ambele părți, și pentru angajați, și pentru angajatori.

„Anunțurile de recrutare care afișează salariul atrag cu 40% mai mulți candidați relevanți, deci ajută companiile să-și eficientizeze procesele de recrutare. De cealaltă parte, prin Salario vrem să venim și în întâmpinarea candidaților, care au nevoie de un astfel de instrument în momentul negocierii salariului, când își schimbă jobul sau vor să știe dacă sunt plătiți în linie cu piața”, continuă Bogdan Badea.

Economist, Inginer de proiectare, Asistent Manager, Inginer Software și Programator Java sunt pozițiile pentru ale căror salarii românii manifestă cel mai mare interes, fiecare dintre acestea având peste 2.000 de căutări în baza de date salariale.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat și poate fi accesat pe www.ejobs.ro/salario. Contactează account-ul tău eJobs pentru a primi rapoarte salariale pe domenii, regiuni, job! 

 

Ți-a plăcut articolul despre salarii transparente prin Salario? Descoperă și alte articole de interes:

 

Piața muncii la finalul pandemiei. Ce schimbări se întrevăd

 

Competiție puternică pentru angajați din partea turismului și HoReCA

 

 

 

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*