cum schimbi viata sedentara cu una activa
HR Challenge

Cum schimbi viața sedentară cu una activă

VIDEO: Mișcarea e cuvântul-cheie

#WORKLESSPLAYMORE E O INIȚIATIVĂ MARCA WE ARE HR ȘI 7CARDPENTRU SUSȚINEREA UNEI VIEȚI ACTIVE

Roxana Stoian e HR Generalist la Tripsta. Am dorit să stăm de vorbă cu ea nu doar din perspectiva omului de HR, a profesionistului, ci și datorită faptului că e un model de inspirație pentru noi toți, mai ales pentru cei care avem o viață sedentară. Odată ce a început să facă mișcare, viața Roxanei s-a schimbat radical, a început să fie mai atentă și la alimentație, la corpul ei, dar și viața socială i s-a schimbat. Acum recomandă oricui să schimbe viața sedentară cu una activă.

Hai să-ncepem cu prezentările. Zi-ne ce ai vrea să știe lumea despre tine.

Sunt om de HR, sunt sportiv și iubesc mâncarea și oamenii. Acestea sunt pasiunile mele și întotdeauna fac un mix din ele: aduc HR-ul în activitățile sportive (da, pot face asta!), și încerc să aduc sportul în viață profesională a celor din jurul meu. Sunt vegetariană din 22 aprilie 2016, ora 18.00, țin minte exact ziua, locul și momentul în care am luat această decizie și am făcut-o nu din motive de sănătate, ci pentru că nu sunt de acord cu modul în care oamenii, industria tratează animăluțele cât sunt în viață. Încă de mică mi-am dorit să salvez lumea, îmi doream să fiu un super erou, și acum că am devenit adult încerc să transpun acel vis în realitatea în care trăim.

Cum arată o zi de lucru obișnuită pentru tine?

Ziua mea începe cu seara de dinainte, când îmi pregătesc micul dejun pentru a doua zi, și anume un mix de fulgi de ovăz, cacao, scorțișoară, semințe de chia lăsate peste noapte în lapte de nuci. Dimineața mă trezesc întotdeauna mai târziu decât mi-aș fi dorit. Mă spăl pe față și pe dinți, în timp ce radioul îmi cântă și încântă dimineața, apoi mă duc la bucătărie și îmi pun un pahar de ½ suc de portocale și ½ apă plată pe care îl beau în timp ce mă pregătesc pentru a pleca – adică mă machiez și mă îmbrac. Încerc să nu sar niciodată peste sucul de portocale, simt că îmi dă energie pentru întreaga dimineață. Ajung la birou, îmi mănânc micul dejun și îmi încep treaba. După birou de obicei fac sport sau mă întâlnesc cu prietenii. Ajung târziu acasă și atunci mă pregătesc pentru următoarea zi.

 

Știu că alergarea ți-a schimbat viața. Poți să detaliezi?

M-a determinat să fac sport, de la alergare am trecut la bicicletă și multe alte sporturi. Am fost astfel nevoită să mă alimentez mai bine, să mănânc mai multe fructe și legume. Am devenit vegetariană (dacă nu făceam sport nu aș fi avut șanse să o scot la capăt și să renunț la carne). Am devenit mai sociabilă. Am descoperit noi metode să mă destresez și să mă descarc. Inspir oamenii din jurul meu. Am devenit mai pasionată de tot ce e în jurul meu. Și asta doar în câteva fraze, dar mai pot continua.

 

Cum se-mpacă HR-ul cu o viață activă? E un job care, la fel ca multe altele, presupune multă muncă de birou, deci destul de sedentar.

Haha, ar trebui să îi întrebi pe prietenii mei din 321sport, i-am căpiat cu măsurile de siguranță, coaching și alte lucruri pe care le spun oamenii de HR. Nu am ce face, îmi vine natural, iar la birou mă ajută să alerg dintr-un interviu în altul. Însă, vorbind serios, să faci sport te ajută să ai o anumită disciplină, să rămâi pozitiv, să îți poți canaliza anumite frustrări. Și întotdeauna după o zi dificilă, dacă știu că mă întâlnesc cu grupul meu de alergare sau de spinning, știu că mă voi înveseli și simți mai bine. Este o energie pe care o au sportivii, pur și simplu te bine dispun.

 

Ca om de HR și unul cu o viață activă, de ce crezi că un angajator ar trebui să includă în pachetul de beneficii și unele referitoare la sport?

Sincer cred că 7card este o idee bună și ar trebui să îl oferim că parte din pachetul de beneficii. Sunt mare fan 7card. Consider că cel mai bun business este cel condus sau făcut cu ajutorul oamenilor care sunt fericiți la muncă, iar sportul ajută la asta. Poate ar ajuta să fie mai mult promovat de angajatori, asta da.

 

Ce îți place să faci în timpul liber? Care-s hobby-urile și pasiunile tale?

Ce îi place să facă oricărui om: shopping, să îmi petrec timpul cu prietenii, să mă uit la filme, să ascult muzică, să călătoresc, să gătesc, să fac sport. Urăsc să fac curat și, mai ales, să spăl vasele. În rest, I am up for mostly anything.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Ce ți-ar plăcea să faci și n-ai apucat încă?

Să călătoresc mai mult, categoric.

 

Care e cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat în ultima vreme?

Am cunoscut oameni noi, foarte mulți oameni noi. Ador oamenii! Sunt atât de complecși și de frumoși!

 

Ai oameni care te inspiră? Lângă tine sau mai departe, cunoscuți sau ne.

Am oameni care mă inspiră, de obicei mă inspiră cei pe care îi cunosc și care fac parte din viața mea. Sunt oameni de care mă țin cu dinții să nu iasă din viața mea pentru că au o influențaă incredibil de pozitivă asupra mea. Nu mă simt inspirată de oameni pe care nu îi cunosc, nu știu, actori, scriitori, etc. Poate că sunt egoistă în felul acesta, am nevoie să mă influențeze direct, ca să mă simt inspirată de ei.

 

Decoperă celelalte episoade #WorkLessPlayMore

Mia Munteanu face yoga

George Mihai Irimescu aleargă

Iuliana Prodan face crossfit

Elena Dobre se mișcă

Mihaela Alexandrescu are o viață activă

7card pentru angajatori

Categorii:
HR Challenge

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*