aleargă
Update

#WorkLessPlayMore: Aleargă!

Ce ne motivează să ne mișcăm

#WorkLessPlayMore e o inițiativă marca We Are HR ȘI 7card pentru susținerea unei vieți active

Uneori ai nevoie de un motiv ca să începi să faci mișcare. Mai ales că scuze găsim în fiecare zi cu tonele. N-avem timp, avem întotdeauna ceva de rezolvat sau mai important, plus eterna tergiversare și eternele rezoluții aruncate în neant: de mâine, de luni, de anul viitor + fill in the blanks: merg la sală, mă apuc de alergat, mănânc sănătos. Nu e despre conștientizarea importanței mișcării, că, sunt convinsă, asta am făcut-o cu toții de mult. E despre găsit un motiv suficient de puternic pentru a și face primii pași spre o viață activă.

George Mihai Irimescu e un exemplu de om ca mine, ca tine, ca prietenii și colegii noștri, că se poate. E un om extrem de ocupat la job, cu multe activități și pasiuni pe care le dezvoltă și după job și, cu toate astea, are și o viață activă. Are un job full time în domeniul juridic, iar ălături de câțiva prieteni a fondat Asociația Paspartu, ale cărei proiecte, Revista Arte și Meserii și Carte peste carte, sunt deja cunoscute și îndrăgite de publicul larg. Pe lângă asta, acum un an a început să și alerge. Una dintre cauzele care-l motivează e „Zâna Merciluță”, astfel că George aleargă ca să strângă bani pentru tratamente stomatologice pentru copiii bolnavi de cancer. O altă mare pasiune de-ale lui e muzica.

Am stat de vorba cu George despre beneficiile unei vieți active și despre cât de important e să-ți asculți și dezvolți pasiunile și în afara jobului.

 

George Mihai Irimescu, cofondator Asociația Paspartu

George Mihai Irimescu, co-fondator al Asociației Paspartu

 

Umblă vorba prin târg că îți place să alergi. Destul de mult și destul de des. Când ai început și în ce context?

Am început acum un an și jumatate, în martie, cred, când am avut primele tentative de a mă lăsa de fumat. După un an, am reușit să mă și las, iar obiceiul alergatului a rămas.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Ce te-a determinat să te implici în proiectul „Zâna Merciluță”?

Aici sunt două motive. În primul rând, încerc să profit de ocaziile care mi se oferă de a da puțin înapoi celorlalți din ceea ce ne oferă viața. Cred că suntem datori să facem asta, cei care avem privilegiul unei vieți liniștite. Mai este și un aspect pragmatic – alergatul în sine nu este un sport prea distractiv. Așa că participarea la competiții și astfel de angajamente mă ajută să îmi mențin motivația pentru a mă antrena.

 

„CV-ul” tău arată destul de impresionant în sensul în care pare că faci foarte multe proiecte din domenii destul de diferite. Cum le îmbini pe toate?

E o modalitate prin care mă mențin în formă psihic, una o susține pe cealaltă. Hobby-urile mă ajută să fiu mereu proaspăt la birou, profesia poate mă ajută să apreciez activitățile din timpul liber mai tare. Se pot îmbina cu succes prin echilibru și prioritizare. Este important să știi la ce ești oricând dispus să renunți pentru ce, să îți cunoști limitele și să îți dozezi energia cu cap. Dacă în timpul orelor de program sunt consilier autorizat în porprietate industrială – o profesie juridică foarte interesantă –, în timpul liber îmi place să pun muzică, să alerg și să mă implic în diverse proiecte culturale.

Categorii:
Update

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*