make-up artist
Office View

Office View: Cum arată o zi din viața unui make-up artist?

De vorbă cu Dana Argeșan de la Visio Studio

Sunt puțini cei care au contact cu industria de beauty care să nu fi auzit de Dana Argeșan, căci de mai bine de 18 ani e unul dintre cei mai cunoscuți și mai talentați make-up artiști de la noi, care a avut ocazia să machieze de-a lungul anilor vedete de calibru precum Kylie Minogue, Willem Dafoe sau Monica Bellucci.

 

Să o cunoaștem pe Dana Argeșan, make-up artist la Visio Studio!

 

make-up artist

Dana Argeșan, make-up artist la Visio Studio; foto – Alex Gâlmeanu

Dana e unul dintre oamenii al căror birou e unul mobil, căci o bună parte dintre joburile pe care le are sunt ședințe foto sau filmări, fie că ele au loc în studio sau la locație. Pentru astfel de momente, Dana are un „birou” de voiaj, care include tot ce ar putea s-o ajute să realizeze un machiaj așa cum și-l dorește, de la produse de make-up la ustensilele pentru aplicarea acestuia.

În restul timpului, Dana oferă cursuri de machiaj în studioul său, amenajat într-o galerie de artă. Mesele mici, cu oglinzi și becuri cu lumină caldă de jur împrejur, creează o intimitate de care ai nevoie atunci când lucrezi atât de aproape de oameni, când „desenezi” direct pe fețele lor.
„Lumina e unul dintre cei mai importanți factori în meseria mea, fără de care nu aș putea să performez la același nivel. Pentru machiajele de zi mă ajută cea naturală, în timp ce pentru cele de seară mă folosesc de lumina artificială”, îmi povestește atunci când o întreb ce o influențează cel mai mult în spațiul în care-și desfășoară activitatea.
Deși meseria Danei e una cât se poate de creativă, de multe ori e nevoie și de o doză sănătoasă și matematică de organizare. Astfel, dacă te uiți pe masa sa de lucru, o să observi că toate obiectele sunt la locul lor, într-o ordine pe care nu o înțelegi neapărat, dar pe care ți-e frică să n-o strici.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„E foarte important pentru mine ca spațiul în care lucrez să fie unul relaxat și luminos, dar să ofere în același timp și o doză de intimitate pentru a putea stabili o relație cu cea pe care o machiez.”

Sunt și alte aspecte la fel de stricte de care trebuie să ții cont într-o meserie creativă cum e cea de make-up artist. „Timingul e esențial în meseria mea. E foarte important să fiu punctuală, dar și să mă asigur că machiajul pe care îl realizez e gata în timpul agreat cu clienta”, îmi explică. Însă ținând cont că Dana a fost ani la rând make-up artistul oficial al Festivalului de Film de la Cannes, de cele mai multe ori trebuind să realizeze machiaje în zece minute pentru vedete cu care nu era neapărat ușor să lucrezi, cred sincer că presiunea timpului nu mai e de mult o problemă.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum e să lucrezi în magazinul Burberry România

Cum e să lucrezi la grădinița Montessori Land

Categorii:
Office ViewUncategorized

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*