biroul
Update

Cum arată biroul unui tattoo artist?

De vorbă cu Vanda Restye

Atunci când tatuezi povești direct pe pielea oamenilor, responsabilitatea pe care o ai în mâini (și la propriu, și la figurat) e cel puțin dublă – trebuie, pe de o parte, să te asiguri că rezultatul va fi pe placul clienților, iar, pe de altă parte, trebuie să acorzi o atenție maximă tuturor lucrurilor care țin de sănătatea și de confortul acestora. Această responsabilitate e unul dintre primele lucruri pe care le observi la Vanda, care face meseria asta de patru ani. Deși la momentul la care o fotografiem în mansarda studioului unde își desfășoară zilnic activitatea nu are niciun client, cu greu o convingem să-și dea jos mănușile – nu vrem să transmitem un mesaj greșit, îmi zice.

biroul

Vanda Restye, Tattoo Artist la Dark Ink, foto: Alex Gâlmeanu

 

Cum și-a amenajat biroul?

O zi de lucru obișnuită pentru ea începe cu o cafea bună. În timp ce cofeina își face încet-încet efectul, scopul său este să afle cât mai multe date pentru tatuajul zilei de la client, asta în cazul în care nu a făcut o consultație în prealabil. „Cred că baza oricărui tatuaj reușit este să stabilești de la început un dialog constructiv cu omul care îl primește, astfel încât să poți să te ghidezi intuitiv spre cea mai bună idee pentru modelul pe care îl dorește.”

Colțul de lucru al Vandei e personalizat după chipul și asemănarea sa, a avut grijă să își aducă aproape elemente care să o facă să se simtă bine, curățenia, igiena și confortul jucând un rol primordial în toată ecuația. Energia bună a spațiului a fost unul dintre lucrurile care au cucerit-o când a început să lucreze la Dark Ink, îmi spune. Un element poate și mai important e faptul că cel care îi e coleg și are „biroul” în stânga sa e chiar iubitul său, și el tattoo artist.

Recunoaște că poate cele mai importante elemente din spațiul de lucru sunt aparatele pe care le folosește, față de care a ajuns chiar să dezvolte un atașament puternic, iar asta se vede din modul în care interacționează cu acestea, căci se poartă cu ele aproape ca și cum ar fi însuflețite. Vanda se simte norocoasă, îmi spune, că poate să facă această meserie care îi place la nebunie și recunoaște că nu și-ar fi imaginat niciodată că orele pe care le-a petrecut când era mică desenând caiete întregi (și pereții uneori) au avut un rost, iar pasiunea sa s-a transformat într-o meserie în toată regula.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

„Un spațiu de lucru liniștit e vital pentru oricine, mai ales pentru un artist. Faptul că mi-am creat în salon spațiul meu cu tot ceea ce mă face să mă simt bine mă ajută mult mai mult să îmi concentrez atenția pe ceea ce am de realizat.”

Ți-a plăcut povestea Vandei? Citește și:

Cum arată o zi din viața unui stomatolog?

Cum arată o zi din viața unei antrenoare de yoga?

Cum arată o zi din viața unei cameriste?

 

Categorii:
Update

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*