cadouri de Crăciun pentru angajați
Agenda

Cadouri de Crăciun pentru angajați? O nouă abordare

Lipsa acută de candidați din aproape toate industriile a determinat companiile să investească în beneficiile, primele și cadourile angajaților din ce în ce mai mult, atât în preajma sărbătorilor, cât și în timpul anului. Pentru că această metodă poate contribui la motivarea și loializarea angajaților, HR-ii ar trebui să vină cu idei tot mai inedite.

Ne-am gândit că ți-ar fi utile câteva sugestii despre ce cadouri poți oferi angajaților. Și chiar dacă pentru anul acesta s-ar putea să fie puțin tardiv, ia-o însă ca pe o temă de gândit pentru anul viitor.

Să începem cu identificarea nevoilor pe care le au aceștia. Atunci când te gândești ce cadou să le oferi, este foarte important să te interesezi ce anume își doresc. Degeaba le oferi un voucher de vacanță dacă ei își doresc zile libere sau program flexibil. Astfel, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont sunt interesele și dorințele lor. Chiar dacă nu vei reuși să-i împaci pe toți, faptul că ai aflat mai multe despre ei, ar putea să te ajute pentru evenimentele care urmează.

Altfel de cadouri de Crăciun pentru angajați

Spre exemplu, studiile arată că cele mai răspândite cadouri oferite angajaților sunt tichetele cadou. Dar faptul că sunt cele mai populare nu înseamnă că sunt și cea mai bună idee, așa că încearcă să te gândești la cadouri și bonusuri mai out of the box. Sunt angajatori care fac cadouri de Crăciun mai puțin previzibile ca: un abonament la o bibliotecă pentru companii, excursii sau abonamente la Spa și, nu în ultimul rând, asigurări de viață. Astfel, angajații vor simți că îți dorești să investești nu doar în dezvoltarea lor profesională, dar și în cea personală.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

În industriile care suferă de o fluctuație mare de personal cum este retailul, HoReCa sau cea de call-center, o metodă deja utilizată de jucătorii din piață este oferirea zilelor libere plătite, ajutoare angajaţilor care se pensionează sau zile în plus la concediul de odihnă legal.

Foarte important însă e să nu aștepți Crăciunul ca să-i recompensezi, ci să îi răsplătești constant pe tot parcursul anului, mai ales pe angajații care performează cel mai bine din companie pentru a-i ține motivați pe termen lung. Recompensează-i de câte ori ai ocazia, mai ales atunci când merită.

Așadar, este foarte important să oferi cadouri, prime sau bonusuri angajaților pe tot parcursul anului. Vei fi surprins cât de mulțumiți sunt angajații care sunt recompensați pentru rezultatele bune.

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Zile libere 2019: Când va fi următoarea minivacanță?

Categorii:
Agenda

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*