angajare
Update

Semne bune de angajare luna mai are

Află cum se pregătesc companiile

Starea de urgență se apropie de final și avem deja perspective optimiste în piața muncii, atât din partea angajatorilor, cât și din partea angajaților. Motoarele companiilor încep să repornească și angajările prind contur din ce în ce mai clar. Astfel, în ultimele două săptămâni, eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, a înregistrat o creștere semnificativă a ofertei de angajare, cu peste 500 de locuri de muncă postate în fiecare zi. Este o perioadă bună pentru recrutare, candidații fiind și ei foarte activi în aceste zile. Ia pulsul pieței muncii pentru a lua deciziile corecte pentru viitorul apropiat!

Domenii cu cea mai mare ofertă de angajare

Cele mai multe joburi noi sunt disponibile în vânzări, construcții, call center și BPO, IT și logistică. Numai în aceste domenii sunt peste 9.000 de locuri de muncă destinate candidaților din toată țara, indiferent de nivelul de experiență.

Joburi pe placul candidaților

Important de menționat este și faptul că angajatorii din sectorul serviciilor au început să posteze un număr semnificativ de joburi remote. Asta în condițiile în care tot mai mulți candidați își doresc să aibă posibilitatea de a lucra, fie doar și un anumit număr de zile pe săptămână, de acasă. Din acest punct de vedere, ne aflăm, cel mai probabil, la un maxim istoric al numărului de locuri de muncă remote scoase în piață de companiile din România. Candidații au la dispoziție, în acest moment, peste 1.000 de joburi remote.

 

La ofertă mare de angajare și aplicarea-i pe măsură: cu 60% mai mare

Odată cu numărul de joburi a crescut, în mod firesc, și rata aplicărilor candidaților. ”Numărul candidaților activi pe eJobs.ro crește în fiecare zi, iar ritmul cu care aplică este cu aproximativ 60% mai mare decât decât în luna anterioară. Pentru companii este ocazia perfectă de a-și construi baze solide de candidați relevanți și de a închide procese de recutare de două ori mai repede decât înainte, inclusiv acum când, apelează la video interviuri, în detrimentul întâlnirilor clasice, față în față”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Recrutare prin platforme transparente

De la jumătatea lunii aprilie și până acum sute de companii au postat anunțuri de angajare, readucând piața recrutărilor la un nivel apropiat de începutul lunii martie. Cu toate acestea, perioada delicată pe care o traversăm și interesul crescut al candidaților pentru găsirea unor noi joburi a creat și o serie de dezechilibre în piață. ”Da, candidații au, din nou, din ce în ce mai multe opțiuni de angajare, însă trebuie să fie foarte atenți pentru că deja au început să apară fraude în piață. Sunt platforme de recutare care postează anunțuri care nu le aparțin, inclusiv anunțuri expirate sau multiplică numărul real de locuri de muncă disponibile pentru a atrage atenția candidaților. De aceea este foarte important pentru candidați să aplice pe acele platforme transparente, care au locuri de muncă verificate. Din păcate, în situații de criză, toată lumea încearcă să speculeze momentele de slăbiciune, însă asta se va întoarce nu doar împotriva angajatorilor, ci și împotriva candidaților, cărora li se prezintă o ofertă de locuri de muncă nerealistă”, mai spune Bogdan Badea.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Ți-a plăcut articolul Semne bune de angajare luna mai are? Citește și:

Profită de anunțurile Restart de joburi, în ediție limitată pe eJobs.ro

Acum poți să faci interviu de angajare video

Angajatorii au triplat numărul de joburi remote. Tu cum stai?

Cum aduci cu 40% mai mulți candidați la interviu cu un anunț de angajare

 

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*