7card
HR Challenge

Viața activă, cel mai bun beneficiu pe care-l poți oferi angajaților

#WorkLessPlayMore: CrossFit

#WORKLESSPLAYMORE E O INIȚIATIVĂ MARCA WE ARE HR ȘI 7card PENTRU SUSȚINEREA UNEI VIEȚI ACTIVE

Tot vorbim despre beneficii, suntem perfect conștienți de importanța lor când vine vorba de a ne păstra angajații happy la job și de a-i loializa. E important să avem mereu în minte, atunci când ne gândim la beneficii faptul că principalul beneficiar e nimeni altul decât angajatorul, respectiv compania. Un angajat fericit în afara biroului e unul motivat și la job. De asta credem în importanța mișcării și a unei vieți active, pentru care ar trebui să ne găsim timp oricât de ocupați am fi la job.

Astăzi stăm de vorbă cu Iuliana Prodan. Lucrează în IT, însă în timpul liber nu se dă în lături de la toate provocările pe care le presupune o activitate, pe alocuri dură, precum CrossFit-ul.

 

viață activă

Iuliana Prodan în timpul unei sesiuni de CrossFit

 

Hai să-ncepem cu prezentările. Zi-ne ce ai vrea să știe lumea despre tine.

Bună! Eu sunt Iulia. În curând împlinesc 30 de ani, sunt pasionată de IT, de jobul meu, îmi place să fac mișcare, să fiu activă, mereu în pas cu ce e nou.

 

Cum arată o zi de lucru obișnuită pentru tine?

În timpul săptămânii încerc să mă trezesc mai devreme pentru a ajunge la serviciu pentru ca, după, să am timp și pentru mișcare. Îmi place foarte mult jobul meu de programator, așa că în timpul zilei sunt foarte conectată la serviciu. Seara, îmi place să mă relaxez la crossfit. Am găsit o sală aproape de serviciu și pentru o oră uit de orice grijă. În weekend încerc să aloc timp și altor pasiuni: mersul pe bicicletă, plimbările în aer liber, să-mi petrec timpul cu prietenii și familia.

 

Crezi că există cu adevărat un echilibru viață personală-viață profesională la români?

Da, cred că se poate. Trebuie doar să știi să îți organizezi bine timpul. Să știi ce e important pentru tine și să îți placă ce faci, nu să vezi serviciul ca pe o grijă. Dacă faci cu pasiune ceea ce faci, atunci work se simte că parte din life. Istoricul Lucian Boia zicea că nu trebuie să trăim doar ca să ne întreținem.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

În goana asta de a fi cei mai buni profesioniști, ți se pare că ne mișcăm suficient? Că mai avem timp și de „joacă”?

Nu, nu ne mișcăm suficient, dar nu neapărat pentru că urmărim să fim buni profesioniști, ci pentru că suntem comozi. Ar fi bine ca toți să urmărim să fim cât mai buni în ceea ce facem, dar nu se întâmplă prea des asta. Dar și așa, poți să muncești mult, să alergi să fii cel mai bun, dar trebuie să te relaxezi, iar mișcarea este relaxare, deconectare, stare de bine. Iar timp de „joacă” cu siguranță este, trebuie doar să știi să ți-l faci.

 

Tu când ai început să faci mișcare și ce tipuri practici?

Eu, din păcate, am început să fac sport târziu, pe la 24 de ani. Am studiat în Franța aproximativ un an și acolo aproape toți colegii făceau mișcare în pauza de prânz. Așa am început și eu cu alergare, tenis, sporturi de echipă. Când m-am întors în țară, am zis că și la noi se poate să faci sport, dar nu în pauza de prânz. Francezii au o pauză de prânz mai mare. Tot la serviciu am auzit de Crossfit Groove, o sală lângă serviciu și așa am început să fac crossfit. De câteva ori pe săptămână fac și haltere, un sport pe care l-am descoperit tot la Crossfit Groove. În weekend încerc să mă plimb cu bicicleta sau să joc tenis.

 

Ce te-a determinat să te apuci de mișcare și cum ai reușit să te ții?

Am văzut cum francezii reușeau să își organizeze timpul și pentru mișcare, mai ales în pauza de prânz. Pentru mine a fost incredibil pentru că eu mereu aveam impresia că nu am timp, că am foarte multe de făcut, termene limită de atins etc. Trebuia doar să încerc! Așa am făcut și mi-am dat seama că nu pierd nimic, totul a fost un câștig pentru mine. Mișcarea m-a ajutat să mă organizez mai bine, să știu cum să îmi împart ziua ca să pot să le fac pe toate. Și îmi place, și reușesc să mă țin de sport pentru starea de bine pe care o am după, pentru dorința de a fi mereu mai bună, de a-mi depăși limitele.

 

Care sunt beneficiile pe care le-ai sesizat de când ai o viață activă?

Mi-am îmbunătățit stilul de viață, compoziția corpului, mănânc mai sănătos, mă simt mai puternică și plină de energie. De foarte multe ori, după o zi grea la serviciu, merg la crossfit, chiar dacă mă simt un pic obosită, tocmai pentru starea de bine de după acea oră de sport.

 

Ce ai descoperit grație 7card și crezi că n-ai fi avut ocazia fără?

Cu 7card am descoperit crossfit și haltere. De asemenea, cu 7card pot să merg oricând vreau la tenis, la înot, sau chiar la saună. Cu 7card fac mai multă mișcare. Dar, cel mai important, cu 7card am descoperit oameni noi, mi-am făcut prieteni și am descoperit o comunitate unită de crossfit, la Crossfit Groove.

 

Ce mai presupune, pe lângă mișcare, o viață activă pentru tine?

O viață activă înseamnă să merg cu bicicleta la serviciu, să mă plimb prin parc, să vizitez, la pas, orașe noi, să merg la schi. De asemenea, o viață activă presupune să ne implicăm în viața socială, să ne susținem punctul de vedere.

Categorii:
HR Challenge

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane
2 Comments on this post.
 • Adela parvu
  19 January 2018 at 10:03 pm
  Leave a Reply

  Am mai aflat despre ceva nou azi 🙂 Nu știam despre crossfit. Mulțumim pentru interviu!

  • Raluca Dumitra
   26 January 2018 at 4:49 pm
   Leave a Reply

   Ne bucurăm
   More to come soon 😀

  Leave a Reply

  *

  *