wellbeing HR
Focus

Wellbeing în HR sau de ce e timpul pentru o pauză

Mix & Match: o lecție în relaxare

Când vorbim de wellbeing în HR, de obicei e un subiect direcționat către angajați, niciodată către omul de resurse umane. De ce? Expertul în HR nu se poate feri nici el de stres sau epuizare, pentru că știe că are responsabilitatea de a ocupa rapid posturile libere, de a reține actualii angajați, de a le ridica engagementul și nivelul de productivitate, de a promova brandul de angajator și de a se adapta constant la schimbări. Totuși, el uită, printre toate astea, că mai trebuie să ia o pauză.

Am citit recent un studiu, făcut de People Management, brand media din UK dedicat HR-ului, care zicea că 37% dintre experții în resurse umane se simt extrem de stresați și suprasolicitați. Și, gândindu-mă în urmă la toți oamenii de HR cu care am lucrat vreodată, nici nu mă mir. Cu atât mai mult în acest moment, când încă ne luptăm să ne revenim după efectele pandemiei.

 

De ce uităm de wellbeing în HR?

La primul job am avut o colegă recrutor care îmi zicea să ies din birou să iau masa ca să mă desprind puțin de munca mea, dar care nu își făcea niciodată timp să ia prânzul, prinsă între CV-uri și interviuri. O altă colegă din departamentul de HR care ne pregătea săptămânal diverse activități (bowling, biliard, masaj la birou, pizza day etc.) nu apuca niciodată să participe la ele, preocupată fiind de fiecare dată de cum ne simțeam noi, celelalte persoane din echipă. Iar HR Managerul care-mi spunea că stau prea mult la birou nu-și mai luase concediu de doi ani.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Cum putem avea de grijă de wellbeing-ul nostru?

Nu e cazul tuturor experților în HR, desigur, dar cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să „uiți” de nivelul tău de wellbeing, chiar și atunci când cauți să îmbunătățești wellbeing-ul oamenilor tăi. Așa că acest exercițiu e pentru tine ca om, nu neapărat pentru tine ca profesionist:

  1. Ia-ți toate zilele de concediu.
  2. Profită de toate beneficiile pe care le oferi angajaților.
  3. Implică-te în activitățile de echipă, chiar dacă tot tu le-ai organizat.
  4. Nu mai neglija pauzele: de prânz, dintre task-uri, în perioadele stresante etc.

Patru reguli simple, pe care uneori trebuie să le vezi în scris ca să-ți amintești că nu trebuie să fii supererou ca să fii un superprofesionist!

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Ce putem învăța din Metodologia Agile?

Cum rescriem valoarea HR-ului?

Categorii:
Focus

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*