angajat pleacă
Update

Ce faci când un angajat pleacă?

De ce este important exit interview-ul

Momentul în care te trezești cu o cerere de demisie pe birou nu este cel mai plăcut, mai ales dacă un angajat bun a decis să părăsească compania.

Cu toate acestea, încă mai există angajați care fără să spună ce îi nemulțumește apelează la demisie. Și atunci nu prea mai există cale de întors, mai ales dacă a luat deja hotărârea.

Iar pentru că despărțirea ar trebuie să te învețe anumite lucruri despre viitorii angajați, ne-am gândit să te ajutăm să găsești anumite beneficii și să înveți cum să reacționezi în astfel de situații pe viitor.

 

Ce poți să faci când un angajat pleacă?

 

Nu lăsa angajatul să plece fără să exprime motivele

Feedback-ul angajatului care urmează să plece este important pentru tine pe termen lung, dar și pentru brandul de angajator al companiei. Astfel, într-un exit interview află cât mai multe detalii despre motivele pentru care angajatul a decis să-și dea demisia. Aceste detalii te vor ajuta să abordezi angajații care rămân, să le înțelegi nevoile și să poate chiar să-i reții în compania ta.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Încearcă să-l reții chiar dacă e pe picior de plecare

După ce ți-a pus pe foaie motivele, încearcă să-i propui o soluționare a nemulțumirilor lui. Dacă este un angajat care s-a plafonat îi poți propune un nou poiect sau, în cazul în care există posibilitate, oferă-i o poziție într-un alt departament din cadrul companiei.

 

Întreabă-l ce îi oferă noul angajator

De cele mai multe ori, angajații care pleacă au deja un plan sau o ofertă de la o altă companie. Iar ca să știi ce să oferi angajaților care rămân este important să afli care sunt avantajele pe care le are în compania care urmează să-l angajeze.

 

Ce ar fi schimbat la jobul lui

E greu să oprești un angajat care a decis să plece, însă ca să reții angajații care încă mai lucrează în compania ta, întreabă-l ce ar fi schimbat la jobul lui. Poate fi vorba de programul de lucru sau posibilitățile de avansare.

Așadar, un angajat care pleacă te poate învăța mai multe lucruri decât crezi. Încearcă să-l asculți înainte să plece și nu-l lăsa să plece fără să-ți răspundă la câteva întrebări utile pentru tine. 

Categorii:
Update

Face parte din echipa eJobs de circa 5 ani. Perioadă în care scrie despre provocările cu care se confruntă confruntă oamenii de HR, managerii, antreprenorii. Și vine cu soluții concrete/aplicabile pentru acestea. Creionându-le atât prin urmărirea tendințelor de pe piața muncii, cât și prin feedback-ul constant primit atât de la companii & de la candidați. Pasiunea pentru nevoile angajaților și companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu zona de resurse umane. Ulterior, a ocupat timp de doi ani poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*