Exit Interview We Are HR
HR Challenge

Exit Interview – De ce ne pleacă oamenii?

Angajații care îți părăsesc compania sunt mai valoroși decât ai crede

Piața muncii de astăzi e un teren minat pentru angajatori. Deoarece există un deficit de talente mai mult decât evident, riscăm să pierdem coechipieri importanți în fiecare zi. Din cauza asta, pentru multe companii e mai important să își seteze focusul pe viitorul angajat decât pe cel care pleacă. Dar nu te lăsa păcălit, angajații care îți părăsesc compania au o valoare de neegalat, iar exit interview-ul îți poate oferi o mulțime de informații relevante în procesul de recrutare și retenție.

E ușor să credem că motivul principal pentru care un angajat ne părăsește este salariul. Pur și simplu a primit o ofertă mai bună în altă parte și un pachet de beneficii care rezonează mai mult cu personalitatea sa, dar adevărul e că mulți nu ar părăsi un job unde se simt motivați și în siguranță, un job pe care îl fac de plăcere doar pentru bani. Și dacă o fac doar pentru bani, atunci e datoria ta să recalculezi bugetul și să vezi dacă nu e cumva mai ieftin să le faci o contraofertă versus recrutarea și pregătirea unor angajați noi.

Totuși, dacă nu e vorba doar de salariu, atunci trebuie să afli ce mix de motive au stat în spatele deciziei unui angajat de a părăsi compania, nu pentru că nu ți le-ai putea imagina și tu, nu pentru că nu le-ai auzit până acum și nu pentru că răspunsurile acestui unic angajat te-ar putea ajuta, ci pentru că o serie de răspunsuri oferite de-a lungul mai multor exit interview-uri ți-ar putea oferi niște insighturi valoroase pe termen lung.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Care sunt cele mai comune motive pentru care angajații tăi își dau demisia? Cât de repede o fac? Există factori motivanți pe care îi poți rezolva imediat? Ce s-a schimbat de la un an la altul în privința acestor factori și există un tipar al angajaților care își dau demisia rapid pe care îl poți evita pe viitor?

La aceste întrebări și la multe altele poți răspunde cu ajutorul exit interview-urilor, așa că nu rata oportunitatea de a purta o discuție valoroasă cu angajații care au decis să plece din compania ta.

Categorii:
HR Challenge

Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orientându-se mai degrabă pe ceea ce poate face acest domeniu pentru Industria de Recrutare. După ce a finalizat un masterat în Antropologie la Central European University, a realizat că e fascinată de felul în care se creează adevărate comunități în interiorul companiilor. De aici a pornit pasiunea pentru People Management & Company Culture, o pasiune pe care a transformat-o în job în cadrul echipei eJobs România, devenind chiar Specialist acreditat în Brandingul de Angajator în 2019, după ce a absolvit Academia de Employer Branding al Universum Global.

Leave a Reply

*

*