joburile
Update

Topul joburilor la mare căutare în luna august

Ce preferințe au românii pentru viitorul loc de muncă

Sunt mult mai prudenți atunci când își caută viitorul loc de muncă și se îndreaptă spre domenii care știu că vor funcționa indiferent de contextul medical, social sau economic, în special spre cele care le oferă flexiblitate și siguranță. Descoperă joburile care atrag un număr mare de candidați și află care este situația aplicărilor pe eJobs!

 

Joburile pentru care interesul e mare

Din cele aproape 600.000 de căutări efectuate în luna august pe eJobs, cele mai multe au venit din partea șoferilor, inginerilor și contabililor. Un număr mare de căutări au avut și joburile remote, care alături de cele part-time au înregistrat o creștere față de luna trecută. Tot în evoluție față de luna iulie s-au aflat și căutările pentru locurile de muncă disponibile în IT, în special pentru Java Developer. În ceea ce privește munca de acasă, ultimele luni au marcat atingerea unor recorduri în ceea ce privește atât numărul de joburi noi care oferă posibilitatea de a lucra de acasă, cât interesul candidaților pentru acestea.

„Există două categorii de candidați – cei care aplică, în serie, la aproape toate joburile, în speranța că, astfel, vor găsi mai ușor ceva și cei care caută doar acele joburi perfect compatibile cu profilul lor. În ciuda faptului că ne aflăm într-un moment în care raportul de forțe de pe piața muncii este puternic inversat și avem mult mai mulți candidați decât joburi, îi vedem mai preocupați să-și maximizeze șansele de angajare și să aplice în acele locuri în care știu că sunt relevanți”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

 

Joburile mai puțin căutate

Mai scăzut decât luna trecută a fost interesul candidaților pentru pozițiile de ospătar, economist, specialist în marketing sau în resurse umane, dar și pentru joburile din afara țării sau cele care presupun cunoașterea unei limbi străine. Cu toate acestea, într-un top al căutărilor după limbile străine cunoscute de candidați, cele mai des întâlnite sunt germana, spaniola și franceza.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Tot mai mulți candidați activi

Dacă în urmă cu un an, ne gândeam la modalități prin care să impulsionăm candidații vechi să devină din nou activi, acum acest lucru a venit de la sine. În plus, tot mai mulți oameni și-au schimbat în ultimul timp perspectiva asupra jobului și sunt interesați fie de o reconversie profesională, fie de schimbarea domeniului sau pur și simplu de un loc de muncă mai sigur și asta se vede și în numărul de conturi nou create.

„Candidații iau mai în serios decât oricând subiectul găsirii unui loc de muncă, iar asta se vede, de la lună la lună, nu doar în creșterea numărului de aplicări, dar și în numărul de candidați noi sau candidați vechi care aplică. Vorbim de peste 150.000 de candidați care aplică lunar și de mai mult de 30.000 de conturi noi”, adaugă Bogdan Badea.

În acest moment, peste 20.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe eJobs.

 

Ți-a plăcut articolul despre joburile aflate în topul preferințelor candidaților? Citește și:

S-a schimbat topul țărilor dorite pentru munca în străinătate

Acum poți să faci interviu de angajare video

Angajatorii au triplat numărul de joburi remote. Tu cum stai?

Categorii:
Update

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*