Cum te folosești de tehnica Random Words pentru brainstorming
Analiză

Cum te folosești de tehnica Random Words pentru brainstorming

Treci peste blocajele creative ca David Bowie

Încurajează crearea unor perspective diferite și unghiuri noi asupra ideii tale sau a problemei pe care o întâmpini. Pregătește-te cu o mulțime de cuvinte aleatorii sau propoziții scurte și începe sesiunea de brainstorming cu ajutorul tehnicii Random Words!

Spre exemplu, David Bowie decupa fraze din ziare și se folosea ulterior de ele pentru a depăși anumite blocaje creative și pentru a da naștere unor asocieri insolite în versurile pieselor sale. Această metodă își are bazele în curentul dadaist și a fost adaptată de reprezentanții Beat Generation, Brion Gysin și William S. Burroughs, care se foloseau de acest exercițiu pentru a crea opere literare.

 

4 pași pentru a profita din plin de această tehnică:

Pasul 1: Stabilește un obiectiv clar al sesiunii de brainstorming. Vrei sa rezolvi o problemă? Să găsești răspunsul la o întrebare? Sau să generezi niște idei?

Pasul 2: Generează câteva cuvinte. Există câteva moduri prin care poți face asta. În primul rând, poți deschide un dicționar, închide ochii și pune degetul pe orice pagină. Notează orice cuvânt pe care a aterizat degetul tău. De asemenea, poți utiliza un generator de cuvinte aleatorii găsit online sau poți cere fiecărui membru al echipei să decupeze un cuvânt dintr-o publicație la îndemână pe modelul lui David Bowie.

Pasul 3: Acum urmează partea importantă: căutați să veniți cu idei sau concepte care să conecteze cuvântul aleatoriu cu problema sau întrebarea pe care o aveți.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Pasul 4: Repetă procesul pentru fiecare cuvânt în parte până când se strâng suficiente idei concrete!

Exemplu: Se alege expresia aleatorie „nave spațiale” în contextul unui brainstorming despre bucătării. O idee de legătură ar fi să iei în considerare ce s-ar întâmpla dacă bucătăria ar fi în spațiu și cum ar influența gravitația funcționalitatea ei. Această ipoteză ar putea conduce la faptul că ar trebui să oprești tigăile să plutească de pe aragaz/plită pentru a putea găti. Cum faci asta? Cu niște magneți ce țin tigăile pe suprafață. Acest artificiu ar împiedica totodată și copiii mici să tragă accidental tigăile fierbinți peste ei de pe aragaz rezolvând astfel și o problemă de zi cu zi.

 

Ți-a plăcut acest articol dedicat tehnicii Random Words? Citește și:

Teme de lectură pentru lideri

Spre ce joburi te poți îndrepta dacă ai o diplomă în comunicare

La zi cu tendințele din Employer Branding

Categorii:
AnalizăFocus

Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice București a dat în 2008 de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de facultate, cu cea magico-escapistă a scrisului. La We Are HR și eJobs este atât ochiul critic, analitic, cât și creator de conținut. Iubește în special interviurile realizate cu lideri, antreprenori și specialiști în HR care-i oferă o altă perspectivă, una extrem de aplicată, asupra pieții muncii.

Leave a Reply

*

*